Gladiator 2 komt eraan en strikt deze hoofdrolspeler!

Reeds in 2000 kwam de kaskraker Gladiator uit maar ondanks gigantisch veel geruchten, duurde het voor de fans enorm lang voor er zekerheid was over een vervolg. Regisseur Ridley Scott (83) gaat binnenkort eindelijk beginnen aan Gladiator 2 en de verwachtingen zijn, wat dacht u, enorm hooggespannen!

MET CROWE?

De meervoudig oscarwinnaar was destijds een echte hit en ook de opvolger moet een even groot succes worden. De nieuwe film volgt Lucius, de zoon van Lucilla uit het origineel (Connie Nielsen) en neef van de wrede machtswellusteling Commodus (Joaquin Phoenix). De hoofdrolspeler zal al zeker niet Russell Crowe zijn, het is momenteel onduidelijk of Crowe nog gedeeltelijk zal terugkeren door middel van flashbacks.

Het personage van Russell Crowe kon in de eerste film de tirannieke keizer Commodus niet van de troon stoten zonder zelf het leven te geven. Maar de gladiator-genen zijn blijkbaar heel sterk in het geslacht Maximus. In Gladiator 2 volgen we de beproevingen die zijn inmiddels volwassen zoon Lucius moet doorstaan, gespeeld door Paul Mescal. De man speelde al onder meer mee in Normal People, inclusief Emmy-nominatie.

Dat Gladiator zo’n succes werd, kwam onverwacht. “Het is een wonder dat ‘Gladiator’ zo’n kaskraker geworden is”, zo bekent Crowe (56), die de hoofdrol vertolkte, zelf. “Het was een zooitje achter de schermen. Niet alleen hadden we nog geen script gezien voor we ons contract tekenden, maar de opnames werden geplaagd door de ene tegenslag na de andere.” Het is nog afwachten of ook Gladiator 2 dezelfde hoge toppen kan bereiken.

Ook interessant