Met deze 5 handige gadgets voor in de auto wordt iedere rit een stuk beter

Het is één van de handigste, maar slechtste investeringen die je kunt doen: een auto. Belastingen en onderhoud kosten je jaarlijks meer dan genoeg. Toch is niets zo fijn als een goede autorit en natuurlijk is de stalen ros ook gewoon handig in het dagelijks leven. Met deze vijf handige gadgets voor in de auto wordt iedere rit ook nog eens een stuk beter.

De gemiddelde mens die geen kantoor thuis heeft, spendeert per week uren om naar zijn werk te komen. Met de trein, de bus, de fiets, de benenwagen of gewoon lekker met de auto. Voor wie laatstgenoemde gebruikt, kan de autorit alleen een stuk beter zijn als je de juiste gadgets hebt. Daarom zetten wij de vijf handigste gadgets die iedere rit in de auto beter maken voor je op een rijtje. Zo zit je nooit meer met een slecht gevoel in je stalen ros.

1. Dashboardcamera

We trappen af met wellicht wel de handigste gadget in dit rijtje. Natuurlijk doelen we dan op de dashboardcamera. Deze zorgt ervoor dat je in ieder geval nooit meer onjuist als schuldige wordt aangewezen bij een ongeluk. Natuurlijk zit je nooit te wachten op een ongeluk, maar als je die dan toch hebt wil jij niet degene zijn die voor de kosten moet opdraaien.

Met een dashboardcamera zorg je ervoor dat je videografisch bewijs hebt van ieder ongeval. Tenminste, de ongevallen die voor je gebeuren. Deze gadget maak je namelijk vast bij de voorruit van de wagen, waarna je deze instelt om alles op te nemen wat er in de wagen gebeurt. Dat komt goed van pas wanneer je met een aanrijding te maken krijgt. Daarbij is de technologie zo ver dat je zelfs van deze handige camera’s hebt die redelijk goed in het donker beelden vast kunnen leggen. 

Toch zijn er nog een aantal andere handige voordelen aan een dashboardcamera. Zo kun je ook bijvoorbeeld fantastische routes vastleggen als je op vakantie gaat met de auto en is er vaak een ingebouwde flitspaalsignalering. Handig dus ook om een boete te voorkomen.

2. Gordelsnijder + glashamer

Van een gadget voor in de auto die je helpt als je schade krijgt als je niet in de auto zit, schakelen we over naar een gadget die essentieel is voor ongevalsituaties. Het betreft de gordelsnijder + glashamer. Het betreft een gadget die precies doet wat hij zegt: gordels kapot snijden en glas breken. Hoewel je nooit in een situatie wil komen waarbij je het apparaat nodig hebt, is het enorm handig om deze in de auto te hebben. Mocht je een ongeluk hebben en snel uit de auto moeten komen, kun je met deze gadget altijd snel ingrijpen.

3. Smartphonehouder

Een smartphone gebruiken in de auto moet je natuurlijk nooit doen, maar vooraf deze instellen met de juiste route kan natuurlijk wel. Je hebt alleen wel plek in de auto nodig om de telefoon handig neer te zetten, want naar beneden kijken is nooit de oplossing. Daarom is een smartphonehouder eigenlijk een essentiële gadget voor in de auto, dus zorg dat je deze haalt.

4. Drop Stop

Niets is zo irritant als per ongeluk je telefoon laten vallen in de auto. Wat volgt is een zoektocht van jewelste om je smartphone onder de stoel vandaan te houden. Natuurlijk raden we de smartphonehouder van hierboven als eerste aan, maar daar zal je lang niet altijd gebruik van maken. 

Om te voorkomen dat je telefoon uit je zak glijdt en je een zoektocht moet starten onder de stoelen is er daarom de Drop Stop. Deze maak je vast rondom het slot van de stoelgordel, waardoor de ruimte tussen de stoelen gedicht wordt. Zelfs als je telefoon dan toch per ongeluk valt, is de kans vele malen groter dat deze op de Drop Stop valt en je deze weer gemakkelijk kunt pakken.

5. USB-oplader

Moderne auto’s zijn vandaag de dag vaak voorzien van een USB-poort in de wagen. Hier kun je je telefoon op aansluiten voor muziek of om je telefoon mee op te laden. Toch is het een luxe die lang niet in iedere auto aanwezig is. Gelukkig is er de USB-oplader voor in de auto om je te helpen.

Met deze handige gadget kun je vaak wel tot twee USB-poorten in je auto toveren. Deze verbind je namelijk gewoon aan de verloopstekker die ingebouwd is in de wagen en waar standaard de sigarettenaansteker in zit. Wissel deze om voor de handige gadget die je vaak voor minder dan twee tientjes kunt vinden en je bent klaar om te gaan. 

Het grootste voordeel van een gadget als deze is dat je smartphone er tijdens de rit altijd mee door is opgeladen. Dat is handig voor wanneer je Flitsmeister gebruikt of natuurlijk een Maps-app waarmee je je route plant. Mocht je de telefoon gelijktijdig ook nog eens gebruiken om muziek mee te draaien, loopt je smartphone al snel leeg en zo voorkom je dat gemakkelijk.

Ook interessant