De beste noice cancelling koptelefoons

Op zoek naar een nieuwe koptelefoon omdat je het zat bent om altijd storende geluiden te horen tijdens het reizen of op je werk? Met een noice cancelling koptelefoon zijn die problemen verleden tijd. Wij zetten de vijf beste noice canceliing koptelefoons daarom voor je op een rijtje.

1. Sony WH-1000XM4

We trappen af met de WH-1000XM4 van Sony. Deze noice cancelling koptelefoon mag dan wel het model van 2021 zijn, maar dat betekent niet dat het nog steeds één van de beste koptelefoons op de markt is als je jezelf even helemaal wil afsluiten van de buitenwereld. Dankzij het zachte prijskaartje en de heerlijke pasvorm in combinatie met de ruisonderdrukking van de bovenste plank staat deze koptelefoon bij velen op het verlanglijstje.

Het nieuwere model (de WH-1000XM5) heeft ervoor gezorgd dat de prijs van het 2021-model lager is geworden en dat is eigenlijk best wel een gelukje. De WH-1000XM4 is namelijk gemakkelijker mee te nemen op reis en is qua noice cancelling-kwaliteiten slechts een klein stapje minder. Het verschil is eigenlijk verwaarloosbaar als je kijkt naar hoeveel je bespaart en het draagcomfort van dit model ook nog eens beter is.

2. Apple AirPods Max

Wie groot Apple-fan is, kan natuurlijk ook kiezen voor de variant van het bedrijf achter de iPhone. De zogeheten Apple AirPods Max ogen weliicht het mooiste in dit gehele lijstje, maar zijn anderzijds ook alleen geschikt voor wie een iOS-apparaat gebruikt. Anders krijg je namelijk niet de optimale gebruikerservaring, al zijn we ook niet te spreken over de opvallende case die meer lijkt op een soort luier voor je koptelefoon.

Het prijskaartje van deze noice cancelling koptelefoon zal je dan ook niet verbazen, want met 629 euro is dit het duurste model van het lijstje. Apple is simpelweg een statussymbool dat hoge ogen gooit met mooi ontwerp en kwaliteitsmaterialen en dat is met de Airpods Max eveneens het geval. Dat de noice cancelling koptelefoon ook nog eens deze feature als één van de besten implementeert spreekt dan ook alleen maar in het voordeel van het Amerikaanse bedrijf.

3. Bose QuietComfort 45

Bose is al jaren een koninklijke aanbieder van draagbaar geluid en dat is met de Bose QuietComfort 45 niet anders. Hoewel de koptelefoon niet beschikt over een touchpad kun je eigenlijk niet klagen over de rest van het ontwerp. De koptelefoon is ligt, oogt stijlvol en is, zelfs met fysieke knoppen, gemakkelijk te bedienen.

Er is een reden waarom dit één van de beste noice cancelling koptelefoons is op de markt en dat heeft te maken met hoe goed die ruisonderdrukking is. Zelfs met een schreeuwende baby naast je tijdens een twaalf uur-durende vlucht geniet je ongestoord van je serie, film, muziek of podcast. Dat de ingebouwde microfoon ook één van de betere is, zorgt ervoor dat je deze koptelefoon ook nog eens gemakkelijk als headset kunt gebruiken tijdens je werk. Een win-win-situatie als je het ons vraagt.

4. Sony WH-1000XM5

Mocht je toch zoeken naar de allerbeste vorm van noice cancelling is de Sony WH-1000XM5 de beste keuze. Het 2022-model van Sony’s noice cancelling koptelefoon-lijn staat eenzaam aan de top en is qua draagcomfort één van de beste in dit lijstje. Het heeft te maken met het vernieuwde ontwerp waarbij de boog die op je hoofd rust een stuk comfortabeler is. Dit maakt de koptelefoon alleen niet meer inklapbaar en dus moet je in je tas meer ruimte reserveren voor de draagdoos.

Wel is het nieuwe ontwerp enorm stijlvol en is de ruisonderdrukking dus kwalitatief gezien van de bovenste plank. In de prijs zie je dit ook wel terug, maar dat is natuurlijk te verwachten als je voor het beste materiaal wil kiezen. Ook zijn we te spreken over hoe snel en gemakkelijk de koptelefoon oplaadt. Na tien minuten aan de snellader kun je de koptelefoon vijf uur gebruiken wat perfect is voor een vlucht of een lange treinreis.

Net als tal van andere koptelefoons op dit lijstje kun je de Sony WH-1000XM5 ook verbinden met een speciale app. Door dit te doen kun je speciale luisterprofielen aanmaken die aansluiten op je muziek. Nooit eerder klonk het luisteren naar je favoriete nummers zo lekker.

5. Beats Studio3 Wireless

Als laatste is er ook nog de optie van Dr. Dre. Tenminste, het Beats-merk was ooit van de gerenomeerde rapper, maar is inmiddels een label van Apple. Dat brengt wel zijn voordelen mee, want de W1 Chip in de koptelefoon zorgt voor automatische verbinding met Apple-apparaten. 

Naast het stijlvolle ontwerp is de koptelefoon ook nog eens voorzien van geluid van hoog niveau, terwijl de actieve noice cancelling tevens van de bovenste plank is. Via één druk op de knop activeer je de functionaliteit om ongestoord te genieten en je ideale muzieksessie kan beginnen. Dat de koptelefoon momenteel met 150 euro korting gekocht kan worden is alleen maar een mooie bonus!

De beste noice cancelling koptelefoons om ongestoord te genieten

Met deze beste noice cancelling koptelefoons kun je de komende jaren ongestoord genieten van je favoriete muziek. Heb jij één van de bovenstaande koptelefoons of heb je zelf nog tips? Laat het ons vooral weten en check ook snel deze toffe films om op Netflix te checken. Zo heb je iets te kijken tijdens je volgende reis!

Ook interessant