5 redenen waarom Succession een serie is die je moét zien

HBO Max mag volgend jaar dan wel onder een nieuwe naam verder gaan, maar dat betekent niet dat er tot die tijd niets te kijken is op de streamingdienst. In tegendeel zelfs, de streamer van Warner Bros. Discovery lijkt momenteel de beste streamingdienst van het jaar te zijn. Eerst was er The Last of Us en nu Succession. Mocht je nog niet begonnen zijn met die laatste, hebben we hier vijf redenen voor je waarom je Succession op HBO Max moet kijken.

Succession is een dramaserie gekruist met een satirische komedie. De serie draait om de familie van Logan Roy, een mediamagnaat a la Walt Disney die het stokje van zijn bedrijf over moet dragen nu hij richting de 80 jaar gaat en zijn gezondheid achteruit gaat. Met vier kinderen als mogelijke opvolgers barst er al snel een strijd uit om te zien wie het succesvolle mediabedrijf Waystar Royco gaat leiden.

1. IJzersterke cast

We trappen af bij de geweldige cast die zeker bijdraagt aan het succes van de serie. Met geweldig acteerwerk wordt je al snel compleet in een serie gezogen en dat doet Succession als geen ander. De cast bestaat onder andere uit Jeremy Strong, Sarah Snook, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen, Alan Ruck, Nicholas Braun en Brian Cox. Laatstgenoemde speelt Logan Roy, het hoofd van de extreem rijke en bijzonder chaotische Roy-familie.

Dat personage weet Cox dan ook meesterlijk te vertolken, al geldt dat eigenlijk wel voor iedereen in de cast. Stuk voor stuk weet het talent te stralen in iedere scène waarin ze verschijnen, waardoor het maar lastig kiezen is wie je favoriete personage is. En dat is knap, want in de wereld van extreme rijkdom waarin Succession zich afspeelt zijn er eigenlijk alleen maar klootzakken.

2. Uitstekend schrijfwerk

Succession is deels een satire op de wereld van extreme rijkdom en het succesvolle bedrijfsleven. Om dan te slagen heb je een extreem goed team aan schrijvers nodig en na bijna vier seizoenen is gebleken dat Succession zo’n team achter de hand heeft. 

Wat de show zo bijzonder maakt, is dat er eigenlijk niemand is met wie je daadwerkelijk kunt meeleven. Iedereen in de Roy-familie is op zijn eigen, gestoorde manier een verknipt figuur met grote problemen. En toch blijf je als een ramptoerist kijken om te zien hoe het verhaal steeds verder gaat.

3. Gouden uitstraling

Bij de wereld van extreme rijkdom hoort natuurlijk veel stijl. Laat dat nou net zijn wat de serie extreem goed weet uit te stralen met ieder frame dat op de beeldbuis verschijnt. Stijl druipt als het ware van je scherm met strakke pakken, prachtige jurken en luxueuze uitstapjes waar je al snel jaloers op kunt worden.

Wat dat betreft laat Succession je een klein beetje meegenieten van hoe het luxe leventje eruit kan zien als je zelf een succesvolle carrière voor jezelf weet op te zetten. Soms is het gewoon even heerlijk om je in rijkdom te wanen en dat laat deze HBO-serie je op ongekende wijze doen. Wat dat betreft is het petje af voor de makers die aan ieder detail hebben gedacht om de extreme welvaart via mooie looks uit te beelden.

4. Creatieve koppen achter de schermen

Dat Succession een groot succes is voor HBO Max is niet zomaar. Het heeft onder andere te maken met het creatieve talent achter de camera. De serie is namelijk opgezet door Jesse Armstrong, het creatieve brein dat eerder al verantwoordelijk was voor Peep Show. De showrunner werkt daarbij onder andere samen met Lucy Prebble, die in het verleden al verantwoordelijk was voor het schrijfwerk van een aantal andere grote, bekende series met een politiek randje. 

Dan zijn er nog de producenten die ook zeker prestige hebben vergaard over de jaren. Zo is Will Ferrell één van de producenten voor de serie, net als Adam McKay. Laatstgenoemde was de regisseur van The Big Short, waarmee hij een Oscar wist te winnen door op creatieve wijze een duistere pagina in de geschiedenis van de Verenigde Staten op grappige wijze na te vertellen.

5. Laatste seizoen nu bezig

De laatste reden om Succession nu te kijken op HBO Max is dat de serie met zijn laatste seizoen bezig is. In totaal heeft Succession maar vier seizoenen, waarvan het laatste seizoen nu bezig is. Ieder seizoen, behalve het derde, heeft tien afleveringen die elk pakweg een uurtje duren.

Eind mei loopt de serie helemaal af en is de finale. Voor die tijd kun je dus nog helemaal bij zijn als je een flinke bingesessie start. Dat moet dan ook wel te doen zijn, want de serie kijkt bijzonder lekker weg. Een weekendje bingen kan je dan ook al zo door twee seizoenen heen helpen, waarna je nog slechts één seizoen hoeft te bingen voordat je wekelijks van een nieuwe aflevering kan genieten.

Trekt Succession je niet?

Mocht de serie je toch niet liggen, kun je altijd nog genieten van tal van andere films en series op HBO Max. Daar helpen we je graag een handje bij. Zo hebben we de actiefilms op HBO Max voor een epische avond thuis op een rijtje gezet voor je, net als de top 5 beste HBO Max series om nu te kijken. Om het helemaal af te maken hebben we ook de 5 beste filmreeksen op HBO Max om te bingen.

Ook interessant