Top 5 beste HBO Max series om nu te kijken

Wie vandaag de dag zoekt naar een film of serie om naar te kijken heeft een overvloed aan keuze. Eerst als het aankomt op streamingdiensten, daarna als je kijkt naar de keuze per streamingdienst. Wij helpen je een handje met de beste keuzes. Vandaag is het tijd voor de HBO Max series om nu te kijken.

1. House of the Dragon

Wie een goede serie wil starten op HBO Max komt al snel uit bij Game of Thrones. De HBO-serie is één van de meest-geliefde series op het platform ondanks het mindere einde, maar wellicht heb je die serie al gezien. Dan kun je gelukkig kiezen voor spin-off en prequelserie House of the Dragon.

Deze serie speelt zich honderden jaren voor Roberts Rebellion af en staat daardoor volledig los van de gebeurtenissen van Game of Thrones. Het is alsof je een kijkje terug neemt in de geschiedenisboeken van de personages waarop je verliefd bent geraakt. Het verhaal is net zo spannend, want de regeerperiode van de Targaryens ging lang niet altijd zo soepeltjes.

Zo blijkt wel weer in de eerste tien afleveringen van de serie die het eerste seizoen vormen. Daarin staat de regeerperiode van Koning Viserys I Targaryen centraal die zijn opvolger moet aanwijzen. Wanneer hij breekt met traditie zorgt zijn keuze voor een versplintering in zijn huis en de Zeven Koninkrijken, wat al snel enorm veel spanning en sensatie oplevert.

5 series die je begin 2023 niet mag missen

2. The Last of Us

Waar je van House of the Dragon het eerste hele seizoen al kunt kijken, geldt dat nog niet voor The Last of Us. Deze gloednieuwe serie gebaseerd op de videogame van PlayStation vertelt het verhaal van Joel Miller die jonge tiener Ellie door een post-apocalyptische versie van de Verenigde Staten moet zien te loodsen. Dat gaat alleen niet gemakkelijk met tal van kapers op de loer, om nog maar te zwijgen over de gruwelijke “clickers” die op ieder moment je dood kunnen betekenen.

Met het halve, eerste seizoen al op HBO Max is dit het ideale moment om in te stappen. De serie weet namelijk iedere week de gemoederen doen oplopen en laat bij kijkers dan ook een fenomenale indruk achter. Het tweede seizoen is ook al aangekondigd, dus wie nu een bingesessie start kan nog prima op tijd klaar zijn voor de finale van het eerste seizoen om dan samen met de rest van de wereld af te wachten op het vervolg.

3. The White Lotus

Mocht je geen zin hebben in een dramaserie kun je ook kiezen voor duistere komedie The White Lotus. Het zesdelige eerste seizoen gaat over een fictief resort waar alles in eerste instantie perfect lijkt. Langzaam maar zeker blijkt er meer aan de hand te zijn en zit je steeds meer op het puntje van je stoel.

Een van de krachten van de show is dat op realistische wijze alledaagse gesprekken ervoor zorgen dat je op door blijft kijken. Combineer dit met een constante, opbouwende spanning die als een vuurwerkshow samenkomt voor een prachtig slot en je hebt een serie die het kijken meer dan waard is. Het is dan ook geen wonder dat de eerste twee seizoenen in korte tijd zo enorm veel prijzen hebben gepakt als het aankomt op Emmy’s en Golden Globes.

4. Barry

Anderzijds kun je ook kiezen voor Barry. Deze serie met Bill Hader in de hoofdrol als huurmoordenaar Barry die een nieuw leven wil beproeven in Los Angeles is zowel bijzonder grappig als origineel. Het concept is compleet gestoord en toch geloof je na een aflevering of twee in de zoektocht van Barry die de eenzaamheid en ongelukkigheid uit zijn leven wil verbannen.

Middels drie seizoenen (en een vierde in aantocht) wordt een fenomenaal verhaal vertelt dat je nog tijden bij zal blijven. Antiheld Barry weet harten te veroveren, terwijl je bijna in trance raakt van de acteerkunsten van Hader. Dat ieder seizoen eigenlijk alleen maar beter wordt, spreekt dan ook boekdelen voor de kwaliteit.

5. His Dark Materials

De laatste aanrader in dit lijstje is His Dark Materials. Het betreft een serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks die gedurende de jaren ‘00 al eens een speelfilm kreeg (The Golden Compass). Waar die film nooit wist aan te slaan, is deze HBO-serie een enorm succes als het op de kwaliteit aankomt.

Het komt onder andere door de sterke cast, een complex en verrassend emotioneel verhaal dat over drie seizoenen verteld wordt. Trouwe fans van de boeken zullen de hervertelling van Philip Pullmans boeken enorm waarderen, terwijl de serie ook flink wat nieuwe ogen op de serie weet te richten. Deze parel mag je dan ook niet missen.

5 HBO Max series waar je nu van kunt genieten

Met deze vijf beste HBO Max series kom je 2023 wel door. Welke serie ga jij als eerste kijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder en drop zelf je eigen aanraders om te checken. Alle series al gezien? Check dan ook onze vijf keuzes voor de beste docu’s om op Netflix te kijken!

Ook interessant