Alles wat je over de nieuwe Harry Potter-serie moet weten

Harry Potter-fans opgelet. Het is eindelijk zover. Er komt nieuwe content van Harry Potter aan. Er komt namelijk een gloednieuwe Harry Potter-serie die de verhalen van de boeken hervertellen. Het is dus een reboot van de filmreeks die in de maak is en alles wat je er over moet weten zetten we voor jou op een rijtje.

Harry Potter is nog altijd één van de meest geliefde boekenreeksen ter wereld. Hoewel schrijver J.K. Rowling vandaag de dag een stuk minder populair is, is het haar boekenreeks die nog altijd talloze kinderen blij weet te maken. Nu komt er een gloednieuwe serie aan die een compleet nieuwe generatie aan fans kan gaan kweken.

Plan van tien jaar

Warner Bros. Discovery zit achter de aankondiging, het bedrijf dat vorig jaar ontstond toen Warner Bros. en Discovery een fusie aangingen. Het Amerikaanse bedrijf ziet de rebootserie als één van de grote initiatieven op entertainmentvlak en belooft dan ook flink uit te pakken. De serie moet namelijk een project worden van tien jaar.

In die tijd moeten alle zeven boeken van Rowling vertaald worden naar de beeldbuis. Onduidelijk is echter nog of ook Harry Potter and the Cursed Child een adaptatie krijgt in een eigen seizoen. Het vervolg op The Deathly Hallows speelt zich namelijk flink wat jaren na de oorspronkelijke saga af en volgt naast Harry, Ron en Hermelien ook hun kinderen.

Grote ster van streamingdienst Max

De Harry Potter rebootserie kunnen we nu dan ook al bestempelen als de grote klapper van Max, de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. Discovery. Deze nieuwe dienst gaat HBO Max en Discovery+ op termijn vervangen, maar in Europa hoeven we ons daar nog even niet druk over te maken.

Lees ook: Alles wat je moet weten over HBO Max-vervanger Max

Bij het onthullen van de nieuwe streamingdienst werden tal van films en series getoond en aangekondigd. Spin-offs van The Big Bang Theory en Game of Thrones werden al snel onthuld, maar als klap op de vuurpijl werd afgsloten met de Harry Potter-reboot. Dat zegt eigenlijk al genoeg, want dat is dus de aankondiging waarvan het Amerikaanse bedrijf wil dat deze blijft hangen en dat is gelukt.

Een nieuwe cast 

Wie hoopt dat Daniel Radcliffe, Rupert Grind en Emma Watson terugkeren voor de nieuwe Harry Potter-serie, heeft alleen wel pech. Voor de rebootserie wordt een compleet nieuwe cast ingezet. Dat is eigenlijk ook wel logisch, want de zeven boeken worden opnieuw gebracht en de drie acteurs die rond de jaarwisseling gecast werden in de iconische rollen zijn nu veel te oud.

Onduidelijk is nog welke acteurs nu aan de slag mogen als Harry, Ron en Hermelien. Duidelijk is wel dat het wederom jonge talenten moeten worden, want de acteurs moeten in ieder geval tien jaar lang klaar staan om de rollen te vertolken. Het is dan ook geen wonder dat Warner Bros. Discovery een paar bekende gezichten terughaalt.

Bekende gezichten

Daarmee doelen we op bekende gezichten achter de schermen die ook betrokken waren bij de oorspronkelijke filmreeks. Zo is David Heyman in onderhandelingen met het Amerikaanse bedrijf om als uitvoerend producent te fungeren. Hij was destijds ook producent van alle acht Harry Potter-films.

Hoewel het nog onzeker is of Heyman daadwerkelijk producent wordt voor de serie, staat dat voor Neil Blair en Ruth Kenley-Letts wel al vast. Het tweetal zal samen met J.K. Rowling zelf als uitvoerend producent fungeren voor de productie van de Harry Potter rebootserie. De rol van de schrijfster zelf zorgt nu echter ook al voor problemen.

De schrijfster van de Harry Potter-boeken heeft de laatste jaren veel mensen in het harnas gejaagd met opmerkingen dat transvrouwen geen vrouwen zijn en transmannen geen mannen. Online is dan ook al veel woede over het feit dat de Britse schrijfster betrokken is bij de productie van de serie, maar dat neemt Warner Bros. Discovery voor lief. Zo valt op te maken uit de woorden van Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO en Max-content.

“Dat is een gesprek dat heel veel online gevoerd wordt en enorm genuanceerd is”, aldus Bloys. “Onze prioriteit is wat er op het scherm verschijnt. [Rowling, red] zal betrokken zijn. Ze is een uitvoerend producent van de serie. Haar inzichten zullen daar heel goed bij helpen.”

Harry Potter-serie releasedatum

Als laatste is er nog de vraag wanneer de Harry Potter-serie verschijnt. Dat is een vraag waar alleen nog geen antwoord op is. Nu de serie is aangekondigd en duidelijk is dat er aan gewerkt wordt, is het eerst zaak dat de cast en crew verzameld worden. Dan kan de productie in volle gang gaan en kunnen de opnames beginnen.

Wanneer deze begonnen zijn, kan het vervolgens nog wel een jaar of twee duren voordat de serie daadwerkelijk in première gaat op Max. Op z’n vroegst verwachten we de serie dan ook pas ergens in 2025, al zou 2026 ook goed het jaar kunnen zijn waarin het eerste seizoen verschijnt. In de tussentijd hebben we gelukkig een lijst met beste fantasiefilms op HBO Max voor je.

Ook interessant