De fantasiefilms op HBO Max om nu te kijken

Het paasweekend is aangebroken en de fantasie slaat weer op hol voor kinderen die achter een denkbeeldige Paashaas aan gaan. Voor volwassenen is het lange weekend een ideaal moment om lekker thuis ontspannen te genieten van een film op de bank. Tijd om vijf fantastische fantasiefilms op HBO Max onder de loep te nemen.  

Wie het heeft over fantasiefilms op HBO Max kan direct met zijn gedachten afdrijven naar klassiekers. Dat is natuurlijk prima, maar voor dit lijstje proberen we een mix van oudere en nieuwere fantasiefilms voor te schotelen, al zullen een aantal bekende filmreeksen natuurlijk ook aan bod komen. Lees daarom maar snel verder zodat je je kijklijst op Netflix snel aan kunt vullen met deze vijf films!

1. The Lord of the Rings

We trappen af met een iconische filmreeks in de vorm van The Lord of the Rings. Deze fantasiefilms staan altijd hoog op de ranglijst als het gaat op de beste fantasieverhalen die ooit gemaakt zijn. Het verhaal van Tolkien over kleine Hobbit Frodo die met al zijn onschuld het grootste kwaad van Midden-Aarde moet verslaan is legendarisch en wordt op fenomenale wijze verteld in de films.

Alle drie de delen van de The Lord of the Rings-trilogie zijn te vinden op HBO Max. Het is dan ook niet de vraag of je deze films moet kijken of bij welk deel. Je start altijd bij The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. De vraag is vooral voor de hoeveelste keer je de film gaat kijken.

2. Ghostbusters

Van een fantasieverhaal met zwaarden en magie gaan we door naar een fantasierijk verhaal dat zich afspeelt in de jaren ‘80. Dit keer betreft het Ghostbusters, de klassieke komische film met een zeer fantasierijk randje. De film gaat namelijk over een stel wetenschappers die New York moeten redden van allerlei geesten.

Gelukkig heeft het viertal een manier gevonden om geesten daadwerkelijk te vangen. De briljante heren doen hun werk echter niet gratis en besluiten er een slagje uit te slaan, wat hilarische momenten oplevert. Wat dat betreft is Ghostbusters een heel ander soort komische film, maar nog steeds een groot genot.

3. Harry Potter 

Waar we net al The Lord of the Rings noemden als één van de grootste fantasiefilmreeksen ter wereld, is het nu tijd om die andere onder de loep te nemen. Natuurlijk doelen we dan op de Harry Potter-reeks. Daarvan zijn nog veel meer films te vinden op HBO Max. Naast de acht films die alle verhalen van de zeven boeken vertellen, kun je ook de Fantastic Beasts-films vinden op de streamingdiensten.

Toch raden we aan om bij de oorspronkelijk Harry Potter-filmreeks te blijven. De oorspronkelijke acht films zijn altijd tof om te kijken en doen je daadwerkelijk geloven dat magie bestaat. Wie de reeks al eens gezien heeft, kan gewoon zijn favoriete film opnieuw kijken. Wie de reeks nog nooit heeft gezien, moet uiteraard bij het begin beginnen: Harry Potter en de Steen der Wijzen.

4. Jumanji: Welcome to the Jungle

Tijd om over te schakelen naar een wat nieuwere film in de vorm van Jumanji: Welcome to the Jungle. Hoewel de film technisch gezien een vervolg is op de film uit 1995, kan je deze fantasierijke actiefilm gewoon kijken zonder enige voorkennis. Dan geniet je net zo goed van het verhaal waarin vier tieners een videogame in worden gezogen en moeten zien te ontsnappen.

Wat de film zo goed maakt, is de cast die de show steelt. Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan maken de film echt doordat ze compleet het tegenovergestelde doen als in hun normale type rollen. Het resultaat is een verrassend goede avonturenfilm vol fantasierijke locaties en toffe actie.

5. The Hunger Games 

We sluiten af met één laatste filmreeks die een wat duisterder fantasierandje heeft. Het gaat natuurlijk om The Hunger Games. Waar deze filmreeks uiteindelijk ook met vier films een groot verhaal wilde vertellen, is het de eerste film die al snel een grote groep fans voor zich wist te winnen. Het heeft te maken met de sombere wereld die zowel enorm futuristisch is en gelijktijdig deels voelt als iets uit de Middeleeuwen.

Het heeft te maken met de ongeleikheid tussen de verschillende klassen en het moordspelletje dat door de rijksten van het land is opgesteld. Wanneer heldin Katniss haar zusje wil redden, start een grandioos avontuur van vier films. Dat er een prequelfilm aan het einde van dit jaar verschijnt, geeft je eigenlijk alleen maar meer reden om The Hunger Games te kijken.

Na deze fantasiefilms op HBO Max op zoek naar actie?

Mochten de vijf bovenstaande actiefilms niet genoeg zijn voor je, heb je geluk. We hebben eerder al eens de vijf beste actiefilms op Netflix voor je op een rijtje gezet. Ook hebben we de beste actiefilms op HBO Max op een rijtje gezet. Anderzijds raden we ook aan onze lijst met beste HBO Max series om nu te checken te bekijken.

Ook interessant