5 actiefilms op Netflix die je gekeken moet hebben

Netflix is nog altijd een sfeermaker voor een lekker avondje op de bank. Relaxen, een filmpje aanzetten en genieten maar! Dat is precies wat je wil doen, maar met zoveel keuze kan je al snel verstijven en besluiteloos scrollen. Wij helpen je uit de hand met vijf actiefilms op Netflix die je absoluut gekeken moet hebben.

Wie het heeft over actiefilms op Netflix kan direct met zijn gedachten afdrijven naar klassiekers. Dat is natuurlijk prima, maar voor dit lijstje proberen we een mix van oudere en nieuwere actiefilms voor te schotelen. Lees daarom maar snel verder zodat je je kijklijst op Netflix snel aan kunt vullen met deze vijf films!

1. Bullet Train

We trappen af met Bullet Train, een vrij recente actiefilm met Brad Pitt in de hoofdrol. De geliefde acteur speelt een huurmoordenaar die altijd pech heeft. Zo blijkt maar weer wanneer hij een simpele klus krijgt, deze perfect volbrengt en alleen een treinritje moet maken om de missie af te ronden. Wat hij niet doorhad, is dat de trein al snel een speeltuin zou worden moord, verraadt en enorm veel bloed.

Bullet Train is een feest van herkenning voor filmfanaten, maar misschien nog wel leuker voor iedereen die zonder trailer te kijken de film opstart. Je valt van de ene verbazing in de andere en dat terwijl de constante humor en actie je geboeid houdt. Laat die actie nou net enorm stijlvol zijn en de plotwendingen zo bijzonder gaaf dat je na het kijken van de film nog lang doorpraat over hoe tof het verhaal wel niet was.

2. Inglourious Basterds

Quentin Tarantino is als filmmaker geroemd en daar zijn tal van redenen voor. De films die de Amerikaan opleverde zijn veelal iconisch, maar wanneer het gaat over de beste actiefilm van de regisseur kom je toch al snel uit bij Inglourious Basterds. Deze oorlogsfilm uit 2009 heeft namelijk een perfecte mix van humor, actie en een fenomenale cast die je constant geboeid houdt.

De film vertelt een alternatief verloop van de Tweede Wereldoorlog waarbij we een Amerikaanse groep soldaten volgen die zichzelf de Basterds noemen. Onder leiding van luitenant Aldo Raine (voortreffelijk gespeeld door Brad Pitt) is het aan de Amerikaanse groep om de leiders van de Nazi’s uit te schakelen. Wat volgt is 2,5 uur aan actie, spanning, enorm veel gevloek en bloed.

3. Uncharted

Gamers zullen bij de naam Uncharted denken aan de geliefde actiereeks van de PlayStation 3. Dat is dan ook precies waarop deze film van Sony gebaseerd is. De film is alleen slechts losjes gebaseerd op de gebeurtenissen in de games en richt zich meer op een jonge Nathan Drake, een avonturier die samen met zijn mentor Sully tal van avonturen beleeft.

Nathan Drake wordt gespeeld door de charmante Tom Holland, die wellicht wat jong oogt voor het personage, maar de rol prima speelt. Anderzijds speelt Mark Wahlberg Sully en samen weet het tweetal prima vermaak te bieden, terwijl het Indiana Jones-achtige avontuur al snel een actievol spektakel blijkt.

4. Knives Out

Wie op zoek is naar een actiefilm met een goed mysterie dat de kern van het verhaal vormt, kan zijn geluk niet op met Knives Out. Deze film van Rian Johnson is een klassieke whodunnit waarbij je als kijker constant zoekt naar de moordenaar en hoe het verhaal verdergaat. Daar is de regisseur zich meer dan bewust van en dus speelt hij constant met de verwachtingen.

In de film staat een rijke familie centraal waarbij ieder lid van de familie wel een reden heeft om het hoofd van de familie, de rijke (groot)vader Harlan Thrombey te vermoorden. De spanning en intrige loopt met de minuut op tijdens deze twee uur-durende film die voorzien is van een uitstekende cast.

Zo speelt Daniel Craig de hoofdrol als detective Benoit Blanc, Chris Evans het verwaande zwarte schaap van de familie Hugh Ranson en speelt Ana de Armas Marta, de verzorger van Harlan, die eigenlijk helemaal niet betrokken wil zijn bij de hele situatie. Een absolute aanrader is het zeker!

5. John Wick 2 & 3

We sluiten af met de John Wick-films. Hoewel Netflix momenteel alleen het tweede en derde deel in de aanbieding heeft, mag deze actiereeks niet ontbreken als we het hebben over de vijf beste actiefilms op Netflix. Technisch gezien geven we zelfs een bonustip met deze vijfde aanbeveling, maar dat spreekt alleen maar over de kwaliteit van de reeks. 

Deze actiefilms laten je pakweg twee uur lang genieten van spectaculaire actiescènes die bij elkaar gehouden worden door een tof verhaal over een huurmoordenaar die simpelweg rustig zijn leven wil leiden. Na de gebeurtenissen uit het eerste deel is dat alleen niet meer mogelijk en dus moet John Wick (uitstekend gespeeld door Keanu Reeves) er alles aan doen om zijn oude leven terug te krijgen.

Ook interessant