Zoek je goede films op Netflix? Hou deze 5 films in de gaten

Het jaar is alweer vier maanden onderweg, maar voor Netflix is het nog een relatief rustige start van het jaar. Met slechts twee films die de aandacht van kijkers wist te trekken, is het nog geen geweldig jaar voor de Amerikaanse streamer. Toch zijn er nog zat films die er wel zeer interessant uit zien en die dit jaar ook nog eens verschijnen. Dit zijn vijf aankomende Netflix films in 2023 om in de gaten te houden.

1. Extraction 2 – 16 juni 2023

We trappen het lijstje af met het vervolg op succesvolle Netflix-film Extracition. De actiefilm met Chris Hemsworth in de hoofdrol verscheen in 2020 gedurende de coronapandemie en werd al snel een regelrechte hit voor de streamingdienst. Een tweede deel werd dan ook al snel aangekondigd en op 16 juni verschijnt de film dan eindelijk.

Hemsworth is terug als Tyler Rake na zijn bijna fatale missie in Bangladesh. Hij en zijn team krijgen een nieuwe missie, waardoor Rake een dodelijke gevangenis moet infiltreren om het op te nemen tegen Georgische gangsters. Hoe dat afloopt zie je wanneer de film verschijnt.

Het is tevens één van de laatste films voor Hemsworth. De acteur kondigde vorig jaar aan voor onbepaalde tijd te stoppen met acteren nadat zijn laatste contracten zijn voldaan om meer tijd te spenderen met zijn familie nadat werd ontdekt dat de kans dat hij Alzheimers kan krijgen op latere leeftijd tot wel tien keer zo groot is dan bij de gemiddelde mens.

2. The Killer – 2023

Extraction 2 is niet de enige actiefilm die in 2023 naar Netflix komt. David Fincher brengt namelijk ergens in het jaar zijn nieuwe misdaadthriller uit op de streamingdienst en die film belooft veel goeds. Fincher brengt namelijk een adaptatie van graphic novel The Killer naar de beeldbuis en daarvoor heeft de regisseur niet de minste cast verzameld.

Tilda Swinton, Michael Fassbender, Charles Parnell, Monique Ganderton en Sala Baker hebben allen een rol in de film. Voor Fincher is het de tweede film van zijn vier-jarige deal met Netflix om films te maken voor de streamingdienst. Gezien het een passieproject is van de geroemde regisseur zijn de verwachtingen dan ook hoog.

3. Maestro – 2023

Zo halverwege het lijstje met aankomende Netflix films in 2023 om in de gaten te houden zijn we aangekomen bij Maestro. Dit moet de film worden van de Amerikaanse streamingdienst dit jaar die moet opvallen voor de Academy Awards van 2024. De nieuwe film wordt namelijk gemaakt door Bradley Cooper die zowel dient als regisseur, producent, schrijver en acteur voor de film. Hij speelt de rol van Leonard Bernstein, componist van filmklassiekers als West Side Story, On the Waterfront en On the Town.

De film wordt dan ook een biopic over de componist en zijn relatie met zijn vrouw Felicia, waarin ook Carey Mulligan, Maya Hawke, Matt Bomer en Sarah Silverman een rol spelen. Met al die elementen lijkt de film een liefdesbrief te worden aan de componist. Een releasedatum voor de film is er nog niet.

4. Hearts of Stone – 11 augustus 2023

Van een biopic die Oscars moet winnen schakelen we over naar spionagethriller Heart of Stone. Deze actievolle film steekt zijn inspratiebron niet onder de banken. De film werd namelijk gepland met het idee om de Mission: Impossible-films een beetje na te doen. Tom Cruise zelf heeft alleen geen rol in de film.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Gal Gadot (bekend van Wonder Woman) en Jamie Dornan (bekend van de Fifty Shades-films). In de film speelt Gadot Rachel Stone, een CIA-agent die voor de machtige organsatie van groot belang is. Ze is namelijk de enige die ervoor kan zorgen dat de inlichtingendienst zijn belangrijkste asset niet verliest.

5. Rebel Moon – 2023

We sluiten af met de nieuwe film van Zack Snyder. De regisseur die het DC-filmuniversum moest creeren in het vorige decenium en daarin niet slaagde, wist bij Netflix wel successen te boeken. Voor de Amerikaanse streamingdienst maakte hij namelijk Army of the Dead, een bikkelharde actiefilm vol zombies en kogels.

Nu maakt de regisseur een film die volgens geruchten gebaseerd is op een eerdere pitch van Snyder voor een losstaande Star Wars-film. Snyder zou de pitch nu hebben omgebouwd om het Star Wars-element te schrappen. Nu zou de film alleen nog invloeden hebben van Snyders favoriete film ooit: Akira Kurosawa’s Seven Samurai.

Aankomende Netflix films in 2023 helpen je vanavond niet

Nu je weet welke film je op Netflix in de gaten moet houden dit jaar zijn de toekomstplannen gemaakt. Toch helpt dat je niet met wat je dit weekend moet kijken. Op zoek naar nog meer goede films op Netflix? Wij hebben de beste actiefilms van de streamingdienst voor je op een rijtje gezet.

Ook interessant