10 films om in 2023 naar uit te kijken

2023 is van start gegaan en dat betekent dat tal van films weer klaar staan om op het witte doek vertoond te worden. Er zijn meer films dan dat er weken in het jaar zijn. Gelukkig hebben we de tien films die je absoluut moet zien in 2023 voor je uitgezocht. Deze mag je simpelweg niet missen!

Om het gemakkelijk te maken hebben we de tien films op volgorde van uitgave gezet. Zo kun je ze gemakkelijk alvast aan je kalender toevoegen. Natuurlijk zijn er nog honderden andere films die verschijnen. Maar met deze lijst hoef je niet het kaf van het koren te scheiden. Dat hebben we al voor je gedaan.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (15 februari)

Januari brengt geen kaskrakers met zich mee, maar in februari staat de eerste topper voor je klaar. Het betreft Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Deze film moet het startschot geven van de volgende Marvel-saga die bouwt richting een Avengers: Endgame-achtige film. De grote nieuwe schurk, Kang the Conqueror, wordt namelijk geïntroduceerd en die wordt gespeeld door de geweldige Jonathan Majors.

Creed III (1 maart)

Twee weken later is Majors wederom te zien in een topfilm, namelijk Creed III. Ook hierin speelt de charmante acteur de schurk, maar daarvoor heeft hij wel alles uit de kast getrokken. Majors speelt namelijk de jeugdvriend van Michael B. Jordans Adonis Creed die terugkeert uit de gevangenis. Majors personage is terug voor wraak en aan de enorme spieren van zowel Jordan als Majors te zien wordt dat een gevecht dat je absoluut op het witte doek moet zien.

John Wick: Chapter 4 (22 maart)

2023 is het jaar dat John Wick terugkeert. De actieheld die door Keanu Reeves gespeeld wordt, kwam enorm gehavend uit het derde deel. In deel vier is de High Table nog steeds op jacht naar de sluipmoordenaar, maar Wick wil het vuur juist aan de schenen van de geheimzinnige organisatie leggen. Afgaande op de trailers belooft de film een actiespektakel te worden dat dit jaar maar weinig gelijken gaat kennen. Daarvoor moet je dus wel naar de bioscoop.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (3 mei)

In de afgelopen negen jaar zijn de onbekende Guardians of the Galaxy uitgegroeid tot één van de meest populaire Marvelgroepen op de planeet. Met dit derde deel keren de helden nog één laatste keer terug. Afgaande op de eerste beelden wil regisseur James Gunn een tranentrekker in een sci-fi-jasje voorschotelen. Hoe het uitpakt, zie je vanaf 3 mei.

Fast X (17 mei)

2023 brengt alweer het tiende deel in de Fast & Furious-reeks. Deze actiereeks waarin auto’s steeds op gekkere plekken terechtkomen staat niet bekend om een sterk verhaal. dat hoeft ook niet, want een domme popcornfilm is soms juist ook fantastisch. Daarvoor ga je juist naar de bioscoop en dat zullen miljoenen mensen ook zeker voor Fast X doen. Met Jason Mamoa als schurk zijn we enorm benieuwd naar wat de reeks dit keer weer voor weet te schotelen.

Spider-Man: Across the Spider-Verse Part One (31 mei)

2018 bracht op onverwachte wijze de beste Spider-Man-film die ooit is gemaakt. Het was geen live-action-film met Peter Parker, maar een animatiefilm waarin de jongere Miles Morales centraal stond. Dankzij een heerlijke hip-hop-soundtrack en prachtige animatie die als kleurenfestival over het scherm danste, had de film echt zijn eigen smoel. Het vervolg belooft grootser, gekker en wellicht nog wel toffer te worden. Als er één film is die je niet mag missen dit jaar, is het wel Across the Spider-Verse.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (28 juni)

Het vijfde avontuur van Indiana Jones trapt de zomer van 2023 af. Tenminste, de film komt uit een week nadat de zomer is begonnen. Harrison Ford keert terug als een oudere Indi, maar waar dat in 2008 een slecht idee bleek, hebben we vijftien jaar later wel vertrouwen in The Dial of Destiny. James Mangold is namelijk de regisseur. Hem kun je kennen van de uitstekende superhelden western Logan. Daarnaast wordt dit mogelijk de laatste film die componist John Williams gaat doen en die muzieklegende verdiend alle respect in de wereld. Daarom moet je deze film wel in de bios bekijken.

Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One (12 juli)

Spider-Man: Across The Spider-Verse is niet de enige film die een tweedelig verhaal aftrapt. Mission: Impossible doet hetzelfde op 12 juli. Het verhaal dat met Dead Reckoning verteld wordt, belooft echter wel het laatste avontuur van Ethan Hunt (Tom Cruise) te worden. De eerste, spectaculaire beelden toonden al beeldschone actie en met een vernieuwde focus op een goed verhaal verwachten we dat je op het puntje van je stoel zit in de bioscoop.

Oppenheimer (19 juli)

De grootmeester van de moderne film keert op 19 juli terug naar het witte doek met een nieuwe film. Dat klopt, Christopher Nolan is terug. De maker van Inception, Interstellar en Tenet keert terug met Oppenheimer. De film gaat over de gelijknamige theoretische fysicus die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de atoombom. Cillian Murphy neemt de rol van fysicus op zich en wordt bijgestaan door tal van grote namen, zoals Florence Pugh, Robert Downey Jr, Matt Damon en Emily Blunt. Dat andere films deze dag uit durven te komen, snappen we zelf niet helemaal maar Greta Gerwig gaat met haar live-action Barbie-film een poging wagen.

Dune: Part Two (1 november)

Als laatste in het rijtje met tien films om in 2023 naar uit te kijken is er ook nog Dune: Part Two. Het eerste deel wist in 2021 vriend en vijand te verbazen met haar fenomenale visuele effecten en een verhaal dat je compleet mee trok in dit buitenaardse avontuur. Wel was de film een stuk rustiger in opzet dan verwacht en velen vermoeden dan ook dat het tweede deel wat meer actie zal bevatten. Daarnaast is dit het slotstuk van het verhaal, dus dat moet wel spectaculair worden!

Ook interessant