Alles wat je over HBO Max-vervanger MAX moet weten

Het is weer eens tijd voor een nieuwe streamingdienst. Anno 2023 zou je hopen dat de stortvloed aan streamingdiensten die als paddenstoelen uit de grond opduiken wel eens voorbij zou zijn. Niets is minder waar, dus helpen we je alvast een handje. Dit is alles wat je over HBO Max-vervanger MAX moet weten.

HBO Max is pas sinds 2022 in Europa, maar gaat ons ook al snel weer verlaten. De streamingdienst van Warner Bros. Discovery stopt namelijk in 2024 in Europa. Samen met Discovery+ wordt de dienst opgedoekt en ingewisseld voor een compleet nieuwe dienst genaamd MAX.

Het beste van HBO Max en Discovery+

Het idee van Warner Bros. DIscovery is namelijk om een grotere streamingdienst te maken met veel meer content. Warner Bros en Discovery gingen vorig jaar namelijk met elkaar in zee en fuseerden tot één groot bedrijf. Beide bedrijven hadden toen individueel echter al streamingdiensten en dus worden die samengevoegd.

HBO Max stond vooral bekend om haar grote Hollywood-producties met prestige televisieprogramma’s en bloackbusterfilms, terwijl Discovery+ juist veelal werd gevuld met reality-tv. Op MAX moeten beide soorten content te vinden zijn, net als een waslijst aan nieuwe programma’s.

Series en films op MAX

Met de aankondiging van de vervangende streamingdienst heeft het gefuseerde bedrijf uit de Verengide Staten dan ook al flink wat plannen bekendgemaakt. Zo komt er een gloednieuwe Harry Potter-serie naar de streamingdienst die de verhalen van de boeken herverteld. Daar blijft het alleen niet bij, want ook een spin-off van The Big Bang Theory staat op de planning en een nieuwe Game of Thrones spin-off.

Al deze series moeten in de komende jaren gemaakt worden, al zijn veel details van ieder van de programma’s nog vaag. Zo zijn er nog geen releasedatums genoemd en ook is er qua casting nog niets gedaan. Wat dat betreft zal er de komende maanden veel geregeld moeten worden voordat er meer concrete informatie naar buiten komt.

https://www.youtube.com/watch?v=_C7QMnlDEAA

Releasedatum en prijs van MAX

Gelukkig heeft Warner Bros. Discovery daar nog wel even de tijd voor. De streamingdienst komt namelijk niet gelijk naar Europa toe. Waar de dienst in de VS al vanaf 23 mei 2023 beschikbaar is als vervanger voor HBO Max en Discovery+, gebeurt dat hier pas volgend jaar. Wederom is alleen nog niet duidelijk wanneer in het jaar de wisseling van de wacht plaatsvindt.

Ook de prijzen voor de Benelux zijn nog onbekend. Doordat de streamingdienst alle plannen voor Europa nog moet maken, zijn deze waarschijnlijk nog niet bepaald. Wel is er al een indicatie, want de prijzen voor de Amerikaanse versie van de dienst zijn wel al uit de doeken gedaan. Die zien er als volgt uit:

  • Max Ad Light: 9,99 dollar
  • Max Ad Free: 15,99 dollar 
  • Max Ultimate Ad Free: 19,99 dollar 

Als we de prijzen rechtstreeks omrekenen naar de euro komt dat iets milder uit te zien voor ons. Dan is de goedkoopste variant namelijk 9,07 euro, terwijl je voor Max Ad Free 14,51 euro betaalt. De duurste variant van het Max-abonnement zou dan op 18,14 euro uitkomen. Er is echter hoop dat het goedkoper kan voor wie nu al HBO Max heeft.

Korting voor bestaande HBO Max-leden?

Toen HBO Max in de Benelux verscheen, was er namelijk een speciale aanbieding. Wie voor de lancering van de dienst een abonnement afsloot, kreeg de garantie dat ze altijd de helft van de prijs zouden betalen voor hun abonnement. Gezien HBO Max verandert naar Max zou dit inhouden dat de regeling ook meegenomen moet worden.

Het is alleen nog maar de vraag of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Het Nederlandse Twitteraccount van HBO Max liet namelijk weten dat er pas in de toekomst details gedeeld worden over de prijzen en eventuele aanbiedingen rondom het nieuwe abonnement. De kans is daardoor aanwezig dat de actie helemaal vervalt, al is het net zo aannemelijk dat de Nederlandse tak van HBO Max simpelweg nog geen idee heeft wat het beleid wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=e8QnMipVP_o

HBO Max-vervanger Max laat op zich wachten

Tot dit tijd is het dan ook afwachten om te zien wat Warner Bros. Discovery van plan is als het aankomt op de aanpak van de nieuwe streamingdienst. In de tussentijd valt er in ieder geval genoeg te bekijken op HBO Max zelf. De streamingdienst staat vol pareltjes als het aankomt op films en series.

Mocht je niet weten wat je moet kijken, heb je geluk. We hebben namelijk al tal van tips voor je op een rijtje gezet. Zo hebben we de beste fantasiefilms op HBO Max om nu te kijken voor je uitgezocht, net als vijf superheldenfilms die je zeker moet kijken op de streamingdienst. Meer fan van een goede serie? Dan zit je ook goed met deze lijst met beste HBO Max series om nu te kijken!

Ook interessant