5 fantastische superheldenfilms op HBO Max

Wie bekend is met Disney+ weet dat de streamingdienst het thuis is van het Marvel Cinematic Universe en daarmee veel abonnees binnenhaalt. DC, de tegenhanger van Marvel, staat juist gestald op HBO Max en heeft ook een flinke waslijst aan superheldenfilms om van te genieten. Dit zijn vijf fantastische superheldenfilms op HBO Max die het kijken meer dan waard zijn.

In tegenstelling tot het Marvel Cinematic Universe is de poging van DC een stuk minder succesvol uitgepakt. Die films zal je dan ook vrijwel niet in dit lijstje tegenkomen. Toch heeft de streamingdienst van Warner Bros. Discovery meer dan genoeg superheldenfilms die je zeker gezien moet hebben. 

1. The Dark Knight

We trappen daarom gelijk maar af met een klassieker: The Dark Knight. Er zijn maar weinig films die zo’n fenomenaal verhaal vertellen als The Dark Knight, laat staan superheldenfilms. In dik twee uur weet regisseur Christopher Nolan een misdaadspektakel op het witte doek te toveren waarin Batman en aartsrivaal de Joker het met elkaar aan de stok krijgen. 

Vooral de vertolking van Joker door Heath Ledger (die overleed voor de film uitkwam) is legendarisch en wordt nog altijd gezien als de beste vertolking van het personage ooit. Toch is het slechts één aspect van de film die deze 2008-titel tot een meesterwerk bekroond. Het filmwerk, de personages en het steengoede verhaal dragen hier immers ook enorm aan bij.

2. The Suicide Squad

Van een film uit 2008 gaan we naar een film uit 2021, namelijk The Suicide Squad. Verwar de film niet met de gelijknamige film uit 2016 die een stuk minder goed is. Het is helaas een fout die nog wel eens gemaakt wordt. The Suicide Squad uit 2021 komt uit de koker van James Gunn die hierna de sleutels kreeg tot het DC-paleis om een vernieuwde versie van het filmuniversum op te zetten.

In The Suicide Squad wordt een leger van schurken bij elkaar geraapt die samen de wereld moeten redden. Willen ze niet meewerken? Dan wordt de bom in hun hoofd opgeblazen door de overheid. Wat volgt is een lachwekkend actiespektakel met tal van memorabele schurken die hun best doen om de wereld te redden van een kosmische bedreiging.

3. Wonder Woman

Hoewel het DC Cinematic Universe (DCEU) over het algemeen nog al tegenviel met haar films, wist Wonder Woman te bewijzen dat niet alle films met de DC-sticker slecht hoefden te zijn. Via regisseuse Patty Jenkins werd met Wonder Woman niet alleen een hele goede film afgeleverd, maar met de film wist DC Marvel zelfs af te troeven. Het is namelijk de eerste superheldenfilm met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol.

Het betreft Wonder Woman die gespeeld wordt door Gal Gadot. De film speelt zich af gedurende de Eerste Wereldoorlog waarbij Wonder Woman voor het eerst op reis gaat en haar geboorteplaats Themyscira, het thuis van de Amazones, achter zich laat. Wat volgt is een mix van actie en komedie voor de prinses van Themyscira die geen idee heeft hoe een normale burger zich anno 1918 gedraagt. 

Gelukkig is daar Amerikaanse piloot Steve Trevor (gespeeld door de altijd charmante Chris Pine) die haar kan helpen. Het tweetal gaat samen op pad om een wapen te vinden waarmee de vijandige god Ares gestopt kan worden. Dat leidt het tweetal echter al snel naar Duitsland waar ze terechtkomen in de oorlog.

4. Joker

Wie een heel ander soort superheldenfilm wil zien, kan Joker gelijk aanzetten. Deze film is meer een soort psychologische thriller die inzoomt op de bekende Batman-schurk Joker. De film gaat specifiek over hoe de schurk is ontstaan, waardoor je vanaf het eerste moment dus al weet dat je in slowmotion naar een spreekwoordelijk ongeluk zit te kijken.

De film weet je echter vanaf het eerste moment beet te pakken dankzij het bijzonder sterke acteerwerk van Joaquin Phoenix als de bekende schurk. Met Todd Phillips als regisseur wordt een spannende achtbaanrit van pakweg twee uur voorgeschoteld, waarbij het al vrij snel duidelijk is dat Phillips zich heeft laten inspireren door films als Taxi Driver en The King of Comedy. Dat is gelukkig niet erg, want het resultaat is zeer goed.

5. The Batman

Waar we begonnen met een Batman-film, moeten we ook afsluiten met een film waarin de zogeheten Caped Crusader centraal staat. Dit keer betreft het The Batman, de film uit 2022 waarin Robert Pattinson de rol van de duistere superheld op zich neemt. Pattinson speelt het personage alleen compleet anders dan Christian Bale deed in The Dark Knight. De acteur die je kunt kennen van de Twilight-films speelt Batman namelijk meer als een detective.

Dat is de actiefilm uit 2022 dan ook een stuk meer en dat is een goede keuze gebleken. De film is ondergedompeld in noir-motieven, waarbij je constant samen met Batman het mysterie van de film probeert op te lossen. Verloederde stad Gotham dient hierbij als perfect decor, net als het scala aan schurken dat onderweg de revue passeert.

Tags

Ook interessant