De actiefilms op HBO Max voor een epische avond thuis

Het weekend komt er weer aan en niets is dan zo fijn als een avondje thuis spenderen op de bank met een goede film. Actiefilms lenen zich daar goed voor als je van spanning en sensatie houdt. Gelukkig voor jou heeft HBO Max een scala aan films om uit te kiezen die tot dit genre behoren. Tijd om de beste actiefilms op HBO Max voor een epische avond in huis op een rij te zetten.

Wie het heeft over actiefilms op HBO Max kan direct met zijn gedachten afdrijven naar klassiekers. Dat is natuurlijk prima, maar voor dit lijstje proberen we een mix van oudere en nieuwere actiefilms voor te schotelen. Lees daarom maar snel verder zodat je je kijklijst op Netflix snel aan kunt vullen met deze vijf films!

1. The Batman

We trappen af met de meest recente film uit het rijtje: The Batman. Tegenwoordig zijn er meer Batman-films dan we op twee handen kunnen tellen. Toch weet The Batman van Matt Reeves zich te onderscheiden van de rest door een compleet nieuwe aanpak. De regisseur van de Planet of the Apes-films heeft namelijk voor een noir-stijl gekozen die uitstekend uitpakt.

De 2022-film is op deze manier een steengoede detective met knallende actiescenes links en rechts die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Vooral de keuze voor veel praktische stunts pakt goed uit. Mocht je de nieuwste Batman-film nog niet gezien hebben, valt het dan ook aan te raden om deze snel te gaan kijken. Daarna kun je altijd nog kiezen voor The Dark Knight-trilogie die ook compleet op HBO Max staat.

2. Django Unchained

Van een film met een alom geliefd personage schakelen we door naar een film van een gerenommeerde regisseur. Het betreft een film van Quentin Tarantino, de filmregisseur die al meer dan dertig jaar naam maakt met zijn keuze om slechts tien films te regisseren in zijn carrière. Het resulteert in het feit dat kijkers opletten zodra de Amerikaan met een nieuwe film komt, iets wat in 2012 ook het geval was bij de release van Django Unchained.

Hier betreft het een film waar actie je om de oren vliegt gedurende het bijna drie uur durende western-spektakel. De film gaat over een zwarte slaaf halverwege de 19e eeuw in de Verenigde Staten die samenwerkt met een Duitse premiejager om zijn vrouw terug te vinden. Laat het maar aan Tarantino om ervoor te zorgen dat je geboeid popcorn zit te eten, terwijl de kogels van het scherm spatten.

3. Dunkirk

Van de ene gerenommeerde regisseur wisselen we door naar de volgende. Dit keer pakken we een film van Christopher Nolan, namelijk zijn 2017-film Dunkirk. De historische oorlogsfilm biedt een heel ander soort actie. Dit keer heb je geen actievol spektakel dat vechten verheerlijkt, maar een realistische vertoning van oorlogsvoering die je het gevoel moet geven alsof je zelf tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht.

Nolan kiest er met Dunkirk voor om het verhaal te vertellen vanuit drie perspectieven. In ieder scenario volg je iemand anders die betrokken is bij de evacuatie van Duinkerke en het resultaat is prachtig om te zien, wat mede dankzij de geweldige muziek te maken heeft van Hans Zimmer. De relatief korte film is daarbij ook een perfecte manier om in de stemming te komen voor Oppenheimer, de volgende film van Nolan die deze zomer verschijnt.

4. Baby Driver

Van historische actie schakelen we letterlijk en figuurlijk door naar een film met wagenspektakel. Het is geen Fast & Furious-film, maar Baby Driver die we als volgende onder de loep nemen. De film uit de koker van Edgar Wright wist in 2017 vriend en vijand te verbazen met toffe actie, een simpel verhaal en een bizar concept dat enorm goed werkt.

De hele film is namelijk gebouwd op muziek. Wie de film kijkt, merkt al snel dat de film als het ware draait op de soundtrack en daardoor bijna een musical vol actiespektakel is. Wees gerust, er wordt niet gezongen in de film om gevoelens van een personage over te brengen. Het is meer dat de actie plaatsvindt op de maat van de muziek waardoor je een enorm stijlvolle film voorgeschoteld krijgt die je gerust nog een tweede of derde keer aan wil zetten.

5. Knives Out

We sluiten het rijtje af met een detectivefilm die precies op de juiste momenten actie weet voor te schotelen. Het betreft Knives Out, de hitfilm van Ryan Johnson die Netflix deed besluiten om direct de rechten op te kopen voor de twee vervolgen. Glass Onion, het vervolg, is dan ook te zien op die streamingdienst, maar het origineel staat op HBO Max.

Het is een groot gewin voor de streamingdienst van Warner Bros, want met een scala aan toffe personages en een moordzaak die meer wendingen heeft dan een vogel veren heeft, wordt je constant op het verkeerde been gezet. Dat de actie zowel spannend als komisch is, maakt de film helemaal af.

Na deze actiefilms op HBO Max op zoek naar meer?

Mochten de vijf bovenstaande actiefilms niet genoeg zijn voor je, heb je geluk. We hebben eerder al eens de vijf beste actiefilms op Netflix voor je op een rijtje gezet. Anderzijds raden we ook aan onze lijst met beste HBO Max series om nu te checken te bekijken.

Ook interessant