5 beste filmreeksen op HBO Max om te bingen

Niets is zo lekker als een filmmarathon. Jezelf compleet verliezen in de wereld van een goede filmreeks is zo gedaan, al helemaal als je een goede filmreeks uitkiest. Daarom helpen wij je een handje. Dit zijn de vijf beste filmreeksen op HBO Max om te bingen.

1. The Lord of the Rings-collectie

We trappen uiteraard af met één van de meest iconische film trilogieën die ooit op het witte doek is verschenen. The Lord of the Rings-films van Peter Jackson zijn nog altijd grootmachten als het aankomt op fantasy films die qua schaal en verhaal maar moeilijk te evenaren zijn. Zelfs Jackson wist zijn eerdere werk niet te evenaren met de The Hobbit-trilogie die tien jaar later van start ging.

Het spreekt alleen maar in het voordeel van de oorspronkelijke trilogie waarin het aan kleine Hobbit Frodo is om de kwaadaardige ring die Middle-Earth kan verwoesten naar de andere kant van het rijk te brengen. Dat doet onze kleine held uiteraard niet alleen en de reis die Frodo met zijn kompanen aflegt gedurende drie films en de gevolgen die de reis heeft, blijven iconisch en heerlijk om te zien.

2. Harry Potter-collectie

Van het avontuur in Middle-Earth schakelen we over naar Hogwarts. De zogeheten Wizarding World van Harry Potter blijft voor velen een genot om naar terug te keren en dat kan sinds een jaar geleden weer op HBO Max. De films van De Jongen Die Bleef Leven werden her en der verstrooid over de streamingdiensten, maar staan nu allemaal gebundeld op de streamingservice van Warner Bros. Discovery.

Acht films over de zeven boeken van J.K. Rowling kun je daar bekijken en er is goede reden om dat weer te doen. Harry Potter-fans werden eerder dit jaar immers al getrakteerd op de videogame Hogwarts Legacy die binnen no-time extreem populair werd. Een perfecte reden om de films met Harry en zijn vrienden weer een keer te bingen als je het ons vraagt.

3. Christopher Nolan-collectie

Wie op zoek is naar een wat minder traditionele filmreeks kan er ook voor kiezen om het repertoire van Christopher Nolan te bekijken. De regisseur heeft de afgelopen twintig jaar film aan de weg zitten timmeren en heeft naam gemaakt met tal van fenomenale films, zoals Inception, Interstellar, The Dark Knight-trilogie en zijn meest recente film Tenet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over oorlogsknaller Dunkirk.

Wat deze filmreeks zo uniek maakt, is het feit dat bijna al deze films los van elkaar staan. Je kijkt deze reeks omdat je getrakteerd wil worden op fenomenale verhalen die prachtig zijn vastgelegd. Natuurlijk is er wel een trilogie aan Batman-films, maar ook deze zijn steengoed. In de collectie op HBO Max ontbreekt alleen wel The Prestige, wat tevens een enorme aanrader is. Daarvoor moet je alleen elders zoeken.

4. The Matrix-collectie

Rond de eeuwwisseling ontstond een waar fenomeen in de bioscopen. Het betreft The Matrix, de film uit 1999 waarin Neo zichzelf moet zien los te koppelen van de simulatiewereld waaraan hij en de rest van de mensheid gekoppeld zit. In iets meer dan twee uur werd je compleet opgezogen in een fenomenaal sci-fi spektakel waarna al snel nog twee films volgden.

Hoewel die twee iets minder goed werden ontvangen, is de reeks nog altijd iconisch. Zo iconisch zelfs dat een vierde deel verscheen eind 2021 waarin bijna de gehele cast uit de originele trilogie terugkeerde. Tijd om nog een keer terug te stappen in The Matrix voor een avondje heerlijk bingen!

5. John Wick-collectie

We sluiten af met de collectie die momenteel het meest relevant is om te kijken. Het betreft de trilogie John Wick-films die op HBO Max staat. Deze kun je nu namelijk het beste bekijken om je voor te bereiden op het nieuwe deel van de reeks. Die komt namelijk later deze maand uit in de bioscopen en zo’n actiespektakel is nog veel toffer op het witte doek.

In de John Wick-films volgen we Keanu Reeves als huurmoordenaar John Wick. Nadat hij gestopt is met zijn duistere werk om zich te richten op zijn familie slaat de tragedie toe. Zijn vrouw overlijdt en wanneer een stel Russische maffioso zijn auto steelt en hem nog meer persoonlijk leed aandoet, keert John terug naar de onderwereld om zijn oude naam als “de Baba Yaga” eer aan te doen en wraak te nemen.

De filmreeksen op HBO Max die je niet mag missen

Heb jij al deze filmreeksen al gezien? Niet getreurd, want er is nog veel meer toffe content te vinden op HBO Max. Zo kun je hier de vijf beste HBO Max-series om nu te kijken vinden en hebben we ook de tien meest succesvolle films aller tijden voor je op een rijtje gezet. Als je zelf nog aanraders hebt, kun je die uiteraard ook nog hieronder doorgeven in de reacties.

Ook interessant