De beste draadloze earbuds voor het sporten 

Op zoek naar een nieuw paar draadloze earbuds omdat je tijdens het sporten nog wel eens wat verliest of je oude paar te snel kapot gaat? Met een paar goede oortjes die sportschool en/of fitness-ready zijn, heb je daar nooit meer last van. Wij zetten de vijf beste draadloze earbuds voor het sporten daarom voor je op een rijtje.

1. Jabra Elite 7 Active

We trappen af met een paar draadloze earbuds voor tijdens het sporten die op één batterij met gemak elf uur meegaan. Dankzij de charging case kun je zelfs 42 uur genieten van muziek tijdens het sporten zonder het doosje op te laten. Wat dat betreft is de Jabra Elite 7 Active ideaal voor wie wel eens zonder oplaadmogelijkheid komt te zitten.

Dat de oortjes over fenomenale geluidskwaliteit beschikken is natuurlijk ook niet mis, net als het draadloze bereik dat indrukwekkend is. De oortjes zijn dankzij een handige app ook nog eens goed aanpasbaar op je oor, waardoor het geluid van de muziek nog beter binnenkomt op je trommelvlies en dat allemaal terwijl je ook geniet van noice canceliing-features.

2. AirPods Pro 2

Wie AirPods wil gebruiken voor tijdens het sporten, heeft eigenlijk slechts één keuze: de AirPods Pro 2. Deze Apple-oortjes zijn als enige daadwerkelijk geschikt om een ongestoorde sportsessie mee te houden. Het komt vooral door de noice cancelling techniek die Apple in de oortjes heeft gestopt in combinatie met de heerlijke pasvorm. 

Voor de tweede generatie heeft Apple daarnaast het batterijleven enorm verbeterd, terwijl ook de audio een stuk beter is. Dit dankzij Dolby Atmos die spatial audio mogelijk maakt, al is dat misschien iets te veel van het goede tijdens het sporten zelf. Anderzijds is het heerlijk dat de volumeregelaar gemakkelijk op de steel van de oortjes zit en je daardoor altijd snel gemakkelijk je geluid kan regelen.

3. Amazfit PowerBuds Pro

Wie draadloze earbuds wil voor tijdens het sporten die goed tegen een stootje water kunnen, zit goed met de Amazfit PowerBuds Pro. Bombastisch geluid komt samen met een IP55 rating, wat betekent dat de oortjes zowel resistent zijn tegen water en zweet. Een intense sportsessie zal de oortjes dus niet slopen.

Wat de oordoppen extra handig maakt, is het feit dat er een ingebouwde fitness tracker ingebouwd zit. Deze houdt je stappen bij, hoeveel kilometer je aflegt op een dag en kan zelfs waarnemen of je verkeerd zit waardoor mogelijke rugklachten kunnen ontstaan. Voor de sportfanaat is dit dan ook het ideale gereedschap, al hadden de oortjes wel een betere pasvorm mogen hebben.

4. Jlab Go Air Sport

Ook is er nog de Jlab Go Air Sport die op één batterij zo’n acht uur mee gaat. Dit paar oortjes mag dan wel geen ingebouwde fitness tracker hebben, maar dat was ook niet de filosofie. Jlab wil de beste oortjes aanbieden voor een strakke prijs en dat is zeker gelukt. 

Weinig oortjes zitten zo lekker comfortabel in je oor tijdens het sporten dan dit paar wireless earbuds van Jlab, wat te maken heeft met de vleugeltjes die om je oren krullen zodat de oortjes nooit zullen vallen. Anderzijds is het geluid geweldig is heeft de ontwikkelaar gekozen voor een handige volumeregelaar waardoor je altijd goed en gemakkelijk je muziek kunt aanpassen.

Wel is er één minpunt met dit paar oortjes. Er is namelijk geen noice cancelling optie, wat betekent dat je wel een handige feature mist. Mocht dat je niet zoveel uitmaken en je wat goedkopere oortjes wil, is dit het ideale model voor jou.

5. Beats Fit Pro

Als laatste is er ook nog de Beats Fit Pro. Dit paar oordopjes zal het beste tot zijn recht komen bij de Apple-gebruikers, net als de AirPods Pro 2, maar is ook op Android-apparaten te gebruiken. Daar zit alleen wel een nadeel aan, namelijk dat de Android-app niet fantastisch is. Anderzijds zijn alle andere aspecten van deze earbuds fantastisch en voor Apple-gebruikers zijn de oortjes extra goed doordat veel van de AirPods Pro-features overgeheveld zijn.

De batterijduur is goed, het geluid is dynamisch en heeft een enorm bereik en natuurlijk zijn de oortjes ook voorzien van noice cancelling technologie. Dat betekent dat je ongestoord kunt genieten van je eigen muziek tijdens het hardlopen zonder gestoord te worden onderweg. Ook in de sportschool kun je ongestoord genieten, zelfs als er een groep jongeren is die maar slechts voor de lol samen aan het sporten zijn.

De beste draadloze earbuds voor het sporten met een lange levensduur

Met deze beste draadloze earbuds voor het sporten kun je de komende jaren ongestoord genieten zonder constant een nieuw paar te kopen. Heb jij één van de bovenstaande earbuds of heb je zelf nog tips? Laat het ons vooral weten en check ook snel deze fantastische oefeningen om je biceps te trainen. Zo heb je weer een mooie routine in de gym!

Ook interessant