Snel winterkilo’s verliezen? Deze 5 super gemakkelijke tips helpen je calorieën te besparen

De zomer komt er aan en dat betekent dat het zwembroekenseizoen er weer aan zit te komen. Velen willen dan ook in de maanden in aanloop naar de zomer nog even hun laatste winterkilo’s verliezen. Gelukkig is dat goed te doen als je met de juiste tips gewapend bent. Daarom zetten we vier super gemakkelijke tips om calorieën te besparen voor je op een rijtje.

Wie een dieet start weet dat de methode simpel is. Je moet simpelweg minder calorieën binnenkrijgen dan dat je op een dag verbrandt. Dat betekent echter niet dat je simpelweg dagelijks weinig tot niets moet eten. Wie zo te werk gaat, verliest namelijk niet zijn vet, maar vooral ook spieren en dat is niet de bedoeling. 

Je moet een gestructureerd eetpatroon aanhouden om je vetverbranding dagelijks een kickstart te geven. Drie maaltijden op een dag zijn dan ook het minimale van wat je nodig hebt. Gelukkig zijn er vijf handige tips die je kunt gebruiken om dagelijks bijna 500 kilocalorieën te besparen, dus lees snel verder om te ontdekken hoe je gemakkelijk en simpel een kickstart maakt om die laatste winterkilo’s te verliezen.

1. Kies voor fruit in plaats van sap

Niets is zo lekker als een glas vruchtensap en sinaasappelsap mag als je het ons vraagt ook beschreven worden als het nectar van de goden. Daarom doet het ook zoveel pijn om te melden dat je moet stoppen met vruchtensapjes en fruitdrankjes. Toch is dat beste wat je kunt doen om dagelijks wat kilocalorieën te besparen. Je kunt dan namelijk zo’n 140 kcal per dag besparen.

Een halve liter sinaasappelsap bevat bijvoorbeeld al 220 kcal, terwijl je in plaats daarvan ook gewoon een sinaasappel kunt eten. Dan krijg je slechts 80 kcal binnen. Daarnaast is het eten van het stuk fruit ook nog gezonder voor je doordat je vezels binnenkrijgt die goed zijn voor je lichaam. Die kun je namelijk heel goed verbranden als je ook nog eens gaat sporten (wat ook zeker helpt om nog wat extra af te vallen). 

2. Vervang of schrap de saus

Naast de geliefde fruitdrankjes en vruchtensapjes is het ook een goed idee om sauzen links te laten liggen. Door ze volledig uit je voeding te schrappen kun je tot wel 150 kcal per dag besparen. In combinatie met de bespaarde 140 kcal op de drankjes heb je op dagelijks basis dan al bijna 300 kcal bespaard.

De reden voor het schrappen of vervangen van sauzen voor goede alternatieven is simpel: saus of dressing (voor je salade) zit vaak vol met vetten. Die zorgen voor onnodige calorieën die je simpelweg niet nodig hebt. Deze een paar maanden links laten liggen (of ze helemaal niet meer eten) is dan ook een verstandige keuze. In plaats van salade dressing kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor wat geroosterde nootjes die wat extra smaak brengen.

3. Koffie of thee zonder suiker

Een tip die zeker valt onder de noemer makkelijker gezegd dan gedaan is de volgende: stop met suiker in je koffie of thee. Het is heerlijk om je warme drankje wat zoeter te maken, maar dat kost je wel 16 kcal per suikerklontje dat je in je koffie of thee stopt. Wie twee koppen per dag drinkt met een suikerklontje krijgt dus al een onnodige 32 kcal per dag binnen.

Gemiddeld neemt iemand echter twee suikerklontjes per kopje, wat betekent dat je dagelijks al 64 calorieën kan besparen door helemaal geen suiker meer in je koffie of thee te stoppen. Nu alleen nog in de praktijk uitvoeren, want koffie zonder suiker drinken is lang niet voor iedereen weggelegd en voor theedrinkers geldt eigenlijk hetzelfde.

4. Eet niet voor de televisie

We sluiten af met de meest opmerkelijke tip om calorieën te besparen. Je moet namelijk niet meer voor de televisie eten. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat mensen die voor de beeldbuis hun maaltijden naar binnen werken gemiddeld 130 kcal meer binnenkrijgen. Het is een opmerkelijke ontdekking, maar wel erg handig om te weten.

Door de afstandsbediening links te laten liggen kun je dus al calorieën besparen, maar dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan. Velen vinden het heerlijk om juist even een filmpje te kijken of een serie aan te zetten tijdens het eten. Als je wil afvallen moet je dat dus alleen juist niet doen. Gelukkig kun je na de laatste hap wel nog gewoon de tv aanzetten. 

Sterker nog, mocht je zoeken naar wat goede aanbevelingen voor je voor bijvoorbeeld HBO Max. Zo hebben we de actiefilms op HBO Max voor een epische avond thuis op een rijtje gezet voor je, net als de top 5 beste HBO Max series om nu te kijken. Om het helemaal af te maken hebben we ook de 5 beste filmreeksen op HBO Max om te bingen.

Tips om bijna 500 calorieën te besparen

Onderaan de streep kan iedereen die deze vier tips gebruikt een kleine 500 kilocalorieën per dag besparen. Dat is al flink wat in aanloop naar de zomer. Gebruik jij één of meerdere van de tips? Laat het ons weten in de reacties!

Ook interessant