5 makkelijke oefeningen om veel calorieën te verbranden

Met het warmere weer op komst beginnen velen het zwaar te krijgen om hun goede voornemens van begin 2023 voort te zetten. Een middagje op het terras klinkt simpelweg aantrekkelijker dan een middag pijn lijden in de sportschool. Een keertje de gym overslaan moet kunnen, maar dan raden we wel aan om de volgende vijf makkelijke oefeningen te doen om alsnog veel calorieën te verbranden.

Een goede sportsessie waarmee je lekker veel calorieën verbrandt, hoeft niet enorm veel tijd te kosten. Met een half uurtje actieve beweging kun jij prima je lichaam goed aan het werk zetten om vet te verbranden. Met de volgende vijf oefeningen heb je dat al helemaal zo gedaan, dus sla dit artikel op en gebruik onze tips voor als je een keer de sportschool wil overslaan en het met een korte sportsessie wil doen.

Voor we met de oefeningen beginnen is het belangrijk om te weten dat leeftijd, geslacht en lichaamsgewicht allemaal invloed hebben op hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrandt. Ook het aantal herhalingen en het gewicht van sommige van de benodigde instrumenten heeft invloed. Daarom hebben we gemiddelden genomen voor de onderstaande oefeningen.

1. Kettlebell Swings – 600 kcal per 30 minuten

We trappen af met de Kettlebell Swings. Met het bekende gewicht dat je in huis kunt halen of in iedere sportschool kunt vinden, heb je al snel een pittige workout gevonden. Door middel van de zogeheten Kettlebell Swings kun je na een half uurtje al 600 kilocalorieën verbrand hebben. Na tien minuten slingeren met het gewicht heb je dus al 200 kilocalorieën verbrand.

De oefening zelf is dan ook vrij gemakkelijk. Zet je voeten stevig op de grond en breng je heupen wat naar achteren, maar boven je knieën. Recht je rug terwijl je met een kettlebell in je handen wat naar beneden zakt. Duw vervolgens vanuit je heupen de kettlebell van je af en houd je armen recht terwijl je de kettlebell boven je hoofd lift. Laat het gewicht vervolgens zakken op dezelfde manier en herhaal.

2. Burpees – 360 kcal per 30 minuten

Ook door middel van burpees kun je flink wat kilocalorieën verbranden in slechts een half uurtje. Deze oefening die je conditie bevordert, traint verschillende spiergroepen en houdt je lichaam daarmee gezond. Door tien minuten burpees te doen, kun je al zo 120 kcal verbranden.

De oefening zelf is ook niet moeilijk uit te voeren. Je hebt geen eens sportmaterialen nodig. Je hebt simpelweg een stabiele vloer onder je voeten nodig, waarna je rustig met je handen naar de grond komt om een plank te maken. Vervolgens spring je op waarbij je met je handen naar het plafond en herhaal je de oefening.

5 gym oefeningen voor de ultieme leg day Offside 2

3. Wandelen – 123 kcal per 30 minuten

Ook via wandelen kun je prima kilocalorieën verbranden. Door pakweg een uur te lopen verbrand je namelijk 246 kcal. Dat is ten opzichte van de andere gemakkelijke oefeningen om veel calorieën te verbranden in dit lijstje, wat weinig, maar het is wel de makkelijkste optie. Je gaat er namelijk niet eens van zweten, tenzij je ervoor kiest om een flinke helling op te lopen. Dan kunnen de zweetdruppeltjes relatief snel ontstaan op je voorhoofd.

4. Jumping Jacks – 300 kcal per 30 minuten

Natuurlijk kun je ook gaan voor de Jumping Jacks. De bekende oefening is zeer goed als warming up voor je lichaam en je verbrand er ook nog eens tal van kilocalorieën mee. Elke tien minuten dat je er volop mee bezig bent, verbrand je zo 100 kcal en dat is toch best lekker. De oefening zelf heeft ook geen uitleg nodig, maar is toch één die vaak overgeslagen wordt. Probeer bij je volgende sportsessie zowel als warming up als afsluiter voor de Jumping Jacks te gaan om nog even dat laatste zetje aan je workout toe te voegen.

5. Touwtjespringen – 483 per 30 minuten

Als laatste gemakkelijke oefening om veel calorieën mee te verbranden, is er ook nog het touwtjespringen. Het is een oefening waarbij menig professioneel sporter zweert en met goede reden. De oefening helpt met je hand-oog coördinatie, is een heerlijke warming-up en verbrand ook nog eens flink wat calorieën. Iedere tien minuten kun je zo’n 161 kcal verbranden. Let er alleen wel goed op dat je op je voorvoeten springt, want dan train je je kuiten pas echt goed.

Oefeningen om spieren te kweken

Mocht je nog op zoek zijn naar nieuwe oefeningen om in je trainingsschema op te nemen, heb je geluk! We hebben namelijk een scala aan goede oefeningen voor je, waaronder trainingen om grotere biceps te krijgen, je schouders beter te trainen en oefeningen voor dat gedroomde sixpack.

Ook interessant