Dat gedroomde sixpack kweken op gezonde wijze doe je zo!

Een goede sixpack is natuurlijk een snelle blikvanger. Vooral in de zomermaanden, in het zwembad en op het strand valt een mooi wasbordje op, maar een sixpack kweken kan nog wel eens lastig zijn. Gelukkig hebben wij een gezonde manier om dat gedroomde sixpack te kweken voor je uitgewerkt.

Wie een sixpack wil, moet daarvoor gedisciplineerd zijn. Een wasbordje ontstaat niet van de ene op de andere dag, maar wie maandenlang wil trainen en zijn levensstijl aanpast kan een zichtbare sixpack zeker ontwikkelen. Wel zijn er twee aspecten van je leven die je om moet gooien om je doel te bereiken: voeding en training.

Offside beste workouts om je schouders trainen 1

Voedingstips voor dat gedroomde sixpack

Natuurlijk is een goede manier van eten belangrijk voor het kweken van een sixpack. Wie denkt dat niet eten en zichzelf uithongeren de manier is om aan een sixpack te komen, zit er in ieder geval naast. Dat zorgt namelijk alleen maar voor spierverlies en dus gaan al je uren in de sportschool verloren. 

Het is daarom belangrijk dat je juist wel blijft eten en dan ook op regelmatige basis. Wie gedurende de dag meerdere keren eet, houdt op die manier zijn vetverbranding hoog. Dat wil zeggen dat je lichaam constant energie verbrandt. Aan te raden valt om iedere drie uur iets te eten.

Wat je eet is alleen wel van levensbelang voor het slagen van je plan. Dagelijks moet je namelijk tussen de 300 tot 500 kilocalorieën minder eten dan je nodig hebt, maar datgene wat je eet moet wel gezond zijn. Vermijdt in alle gevallen verwerkte voedingsmiddelen en geraffineerde suikers en eet zo veel mogelijk natuurlijke producten. Het is wat meer werk om te koken, maar wel een stuk gezonder en beter voor het kweken van je sixpack.

Anderzijds mag je best een keer cheaten. Let er alleen op dat het cheaten geen gewoonte wordt en je dieet op die manier in de soep loopt. Dan kun je weer van voor af aan beginnen en daar zit je natuurlijk niet meer op te wachten!

Eiwitten en vetten 

Naast de bovenstaande voedingstips is het ook belangrijk om dagelijks genoeg eiwitten en vetten binnen te krijgen. Kleine porties van beide soorten zijn genoeg en dat dus om de drie uur. In de middag snacken met een maiswafel met pindakaas of een handje amandelen in de avond als snack kan geen kwaad. Zorg er alleen voor dat je snackt met mate.

Om die eiwitten binnen te krijgen, valt het aan te raden om iedere avond vis, kip of een magere biefstuk te eten. Hier haal je flink wat eiwitten uit en een eitje in de ochtend is ook zeker aan te raden. Over ontbijten gesproken, het is ook prima om ‘s ochtends wat meer voeding binnen te krijgen, want je lichaam zit immers een nacht lang zonder voeding en moet dus op gang komen.

Mocht je gedurende de dag alsnog veel trek hebben of last krijgen van een knorrende maag, kun je ook altijd wat water drinken. Dat je lichaam iedere drie uur gevoed wordt, moet dit al goed tegengaan, maar af en toe zal je buik nog wel eens knorren. Met een glas water is die tijdelijke trek zo gestilt en het is ook nog eens goed voor je lichaam.

Trainingen

Naast de juiste voeding zal je om dat gedroomde sixpack te kweken ook moeten sporten. Bewegen is gezond en om je buikspieren te ontwikkelen en te definiëren, zal je per week minimaal twee tot drie keer krachttraining moeten doen. Daar blijft het niet bij, want ook wordt aangeraden om wekelijks twee tot drie keer cardiotraining te doen. De combinatie zorgt er namelijk voor dat je veel spiermassa krijgt, terwijl je juist ook vet verbrandt.

Wel is het cruciaal dat je bij de trainingssessies je buikspieren ook flink traint. Dit hoef je alleen niet iedere dag te doen. Dagelijks je buikspieren trainen is onnodig en kan zelfs tegen je werken. Wanneer je spierpijn krijgt in je buikspieren is dat een teken dat er kleine scheurtjes zijn in de spiergroep en door deze te laten herstellen groeien je spieren juist.

Trainen boven op de spierpijn kan er dan ook juist voor zorgen dat je jezelf blesseert en dat moet je niet willen. Train je buikspieren daarom twee tot drie keer per week. Wissel vervolgens af met een aantal goede buikspieroefeningen voor maximaal resultaat waarbij iedere spiergroep bij je core goed getraind wordt.

Op gezonde wijze een sixpack kweken

Met deze reeks aan tips moet het wel goedkomen met het kweken van een sixpack en dat ook nog eens op een gezonde manier. Mocht je nou meer dan alleen je buikspieren goed willen trainen, heb je geluk. We zochten eerder al eens uit welke vijf oefeningen het beste zijn voor een keiharde leg day en ook de beste oefeningen voor het trainen van je biceps hebben we voor je op een rijtje gezet.

Ook interessant