Netflix zorgt voor shock door populaire reeks te cancellen

Netflix heeft vele fans zonet zwaar teleurgesteld door de reeks 1899 na amper één seizoen al op te doeken. De nieuwe mysterieuze horrorserie werd meteen een groot succes op de streamingdienst. De veelbesproken reeks, waarop veel mensen al een hele tijd zaten te wachten, werd nog niet lang geleden eindelijk aan het aanbod toegevoegd en wist met een gemiddelde van 783 punten per dag de koppositie te pakken binnen de lijst van beste bekeken series van het moment via moviemeter.nl. Toch trekt de streamingdienst nu al de stekker uit de serie en dat is hoogst opmerkelijk te noemen.

MAKERS VAN DARK

De reeks is van de hand van Baran bo Odar en Jantje Friese, de twee hadden in 2017 een echte hit te pakken met de serie Dark. Het achtdelige 1899 speelt zich af aan boord van een groot migrantenschip dat eind negentiende eeuw van Londen naar New York vaart. Op het schip bevinden zich voornamelijk passagiers die worstelen met traumatische ervaringen, zoals uitbuiting en misbruik, en in Amerika een beter leven hopen te vinden. De Amerikaanse Droom als wondermiddel dat alle problemen hopelijk kan laten verdwijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=p7OUQ9U2qIw

De streamingdienst heeft zelf nog geen bericht de wereld ingestuurd met een officiële aankondiging van de schrapping, laat staan een verklaring. Toch mogen de scenario’s van het voorziene tweede en derde seizoen de vuilbak in. Dat lieten de Duitse makers teleurgesteld weten op Instagram.

Tags

Ook interessant