Nieuwkomer stormt meteen naar nummer één in Netflix-hitparade

Een film met Eddie Murphy is doorgaans wel goed voor heel wat enthouasisme maar dat de nieuwe prent ‘You People’ zo’n hoge ogen zou gooien, hadden we ook niet meteen verwacht. De komedie die voornamelijk gaat over het overbruggen van cultuurverschillen wist zich in no-time richting de eerste plaats te hijsen in de lijst met meest bekeken films op Netflix.

MURPHY ALS GEWELDIGE SCHOONVADER

You People draait voornamelijk rond de 35-jarige beurshandelaar Ezra Cohen (Jonah Hill), die heeft de ware liefde nog niet ontmoet. Zijn wat bemoeizieke moeder Shelley (Julia Louis-Dreyfus) probeert hem voortdurend te koppelen aan vrouwen uit de joodse gemeenschap waar de Cohens deel van uitmaken. Shelley en haar man Arnold (David Duchovny) zijn dan ook verbaasd (en een tikkeltje opgetogen) als Ezra op een dag verkondigt een relatie te hebben met een zwarte, islamitische vrouw (Lauren London speelt kostuumontwerper Amira Mohammed)

Ezra heeft Amira per toeval ontmoet, en het was bijna love at first sight. Maar Amira’s vader Akbar (Eddie Murphy) moet bij voorbaat al niets hebben van witte mannen zoals Ezra. En uiteraard zal de rol van Murphy alleen maar groeien naarmate de film vordert.

Regisseur Kenya Barris kan je mogelijk kennen van de reeksen black-ish en #blackAF, twee populaire sitcoms over de uitdagingen waar zwarte mensen mee te maken krijgen in de Verenigde Staten. Onlangs werkte Barris ook aan de film Entergalatic. Ondanks de hoge kijkcijfers wordt de film eerder lauw onthaald op de verschillende recensie-sites. Onder meer op IMDB scoort de prent maar 5,6/10, gevolgd door moviemeter met 2,5/5. Of u hem kan smaken, moet u vooral zelf checken!

Ook interessant