Ontdek Charlotte Timmers, vriendin van Zillion-regisseur met pikante rol

In België zagen tot nu toe meer dan 600.000 bezoekers de veelbesproken film Zullions en hij is daarmee één van de populairste Vlaamse films sinds tijden. ZILLION sleepte maar liefst 14 Ensor nominaties in de wacht. De prent vertelt het verhaal van dancingicoon Frank Verstraeten, zijn partner in crime Dennis Black Magic en heeft daarnaast een opvallende en pikante rol voor Charlotte Timmers.

STRENG DIEET

In de jaren 90 maakte Frank Verstraeten nog furore met zijn dancing Zillion, aan zijn zijde stond destijds ex-Miss België Brigitta Callens. Die laatste was één van de enigen die niet akkoord ging met een verfilming van die periode en dus moest de productie een stevige mouw passen aan een verhaallijn. Pront trommelde prompt zijn vriendin Charlotte op, die meteen op een streng dieet werd gezet.

Timmers werd dus eigenlijk gecast als ‘Brigitta’ maar in de film zelf wordt met geen woord gerept over Callens, dit om een rechtszaak te vermijden. Voor haar rol moest Timmers heel wat afvallen en dat was absoluut geen evidentie. “Omdat in de jaren 90 een Miss België vaak nog een stuk magerder was dan ik toen ik gecast werd.

“Gelukkig is er nu een grotere aanvaarding van alle lichamen en maten, maar heel skinny paste bij de sfeer van de film, dus is er de weloverwogen keuze gemaakt om me wat te laten afvallen”, aldus de vriendin van Pront bij Metro die aangaf dat het onder een strikte begeleiding gebeurde en dat er zeker geen sprake was van een crashdieet.

PIKANTE ROL

De veelbesproken pikante scène in de film, waarbij Timmers poedelnaakt de trap afgaat bij Verstraeten (Jonas Vermeulen) ging vlot over de tongen bij de vele bezoekers van de film maar spijt daarover heeft de knappe actrice niet. “Het is niet dat ik daarvoor sta te springen, maar laat ons zeggen dat ik er een goed gevoel aan overhoud.”

“Vanessa toont haar borsten niet om iemand seksueel te verleiden, maar meer uit wraakzucht. En we zullen zien hoe ik mij daar over twintig jaar bij voel. Ofwel denk ik van: ik had het niet moeten doen. Of ik heb eerder iets van: goed dat je het toen hebt gedaan, want nú moet je het niet meer doen”, lacht ze.

De film is een schot in de roos maar we beleven ook een heuse revival van de discotheek-sfeer. Tal van initiatieven werden reeds op poten gezet om de Zillion-sfeer nieuw leven in te blazen. Zo komt er binnenkort ook een light versie van de veelbesproken Zundays (party’s met een erotische ondertoon). In mei 2023 zijn er ook nog een aantal party’s in het Sportpaleis, tickets kan u nog boeken voor één van de twee dagen via: Zillion Presents Iluminati (sportpaleis.be).

Ook interessant