Zlatan Ibrahimovic heeft imposante filmrol te strikken

De Zweedse superster Zlatan Ibrahimovic is natuurlijk van alle markten thuis maar dat hij zou opduiken in een kaskraker op het witte doek, dat hadden we toch niet helemaal verwacht. Binnenkort zal de stijlrijke aanvaller te zien zijn in de nieuwste Asterix & Obelix en de eerste beelden zijn alvast veelbelovend.

ANTIVIRUS

In de film luistert Zlatan naar de naam ‘Antivirus’, een Romeinse soldaat in het kamp Adfundum. De speler van AC Milan is echter niet de eerste sporter die schittert in een film over Asterix & Obelix. Zo waren in de in 2008 Michael Schumacher, Zinédine Zidane, basketballer Tony Parker en tennisster Amélie Mauresmo te zien in ‘Asterix en de Olympische Spelen.’

NIEUWE KASKRAKER?

De nieuwe film belooft alvast opnieuw een kaskraker te worden. We gaan terug naar het jaar 50 voor Christus. Fu Yi, de enige dochter van de Chinese keizerin Han Xuandi, vlucht weg nadat een prins een staatsgreep heeft gepleegd en klopt aan in Gallië. Zij heeft gehoord van de heldendaden van Astérix en Obélix, en vertrouwt alleen hen toe met haar missie. Samen gaan ze op reis naar China om de keizerin te redden. Ze zijn echter niet de enige die naar het verre Azië trekken, omdat ook Julius Caesar ter ore is gekomen wat hun plan is. Hij ziet zijn kans schoon om keizer van China te worden, en dus zal het Gallische duo ook in China moeten gaan knokken met de Romeinen, uiteraard tot groot plezier van Obélix. Zijn de twee Galliërs (en uiteraard de hond Idéfix) met hun toverdrank sterk genoeg om de keizerin te redden? 

Ook interessant