Wie is Shani Van Mieghem, de vrouw aan wie Toby Alderweireld zijn hart verloor

Al jaar en dag zijn ze samen maar Shani Van Mieghem blijft vooral op de achtergrond bij de carrière van Toby Alderweireld. Duidelijk een bewuste keuze, de verdediger presenteert zich al heel zijn loopbaan als nuchter, verstandig en uiterst betrouwbaar. Die prachtige carrière heeft hij toch voor een deel te danken aan zijn jeugdliefde, de meer dan bevallige Van Mieghem.

JEUGDLIEFDE UIT AMSTERDAM

Shani was nog een tiener toen ze Toby leerde kennen toen die bij de jeugd van Ajax speelde, dit via een gemeenschappelijke vriend. Ze wist niet eens dat hij voetbalde. Ze trouwden in 2015 en hebben twee kinderen: Ayla en Jace. Shani werkt als visagiste en is een fervente ruiter. Met haar paard Sicilia doet ze mee aan dressuurwedstrijden.

AFGESCHERMD LEVEN

Mevrouw Alderweireld wil haar privéleven afgeschermd houden en daarmee is ze toch een uitzondering in de voetbalwereld die er vaak eentje is van uiterlijk vertoon. Het levert haar bij vriend en vijand enorm veel respect op. In een zeldzaam interview met GVA blikte ze kort vooruit op de transfer van haar man naar Royal Antwerp FC. “We kijken er enorm naar uit om naar Antwerpen terug te keren. We zijn ons droomhuis zelfs aan het bouwen in Kapellen”, gaf Shani Van Mieghem vorig jaar aan. Ondertussen is het huis instapklaar en lijkt de familie Alderweireld zich (definitief?) te hebben gevestigd in de grootstad.

Alderweireld nam na Qatar nog geen afscheid bij de Rode Duivels en bewijst ook nog wekelijks bij Antwerp dat hij allesbehalve versleten is. De stijlrijke verdediger heeft er ondertussen al een fantastische carrière opzitten met clubs als Ajax en Tottenham op zijn lijstje. En Shani, die volgt haar Toby trouw overal mee, als stille maar zeer waardevolle kracht.

Ook interessant