5 Cent op zak? Het levert je mogelijk behoorlijk wat geld op!

Iedereen heeft ze waarschijnlijk wel ergens diep verscholen in zijn portefeuille zitten: de muntjes van 5 eurocent. Het loont misschien wel de moeite om eens te checken vanuit welk land ze komen en vooral ook in welk jaartal ze zijn uitgegeven. Bepaalde muntstukken kunnen u immers heel wat (onverwacht) geld opleveren.

VERZAMELAARS

Toen de euro pas in werking trad, pakten heel wat bedrijfjes uit met een soort van verzamelmappen. Daarin kon je dan muntstukken steken vanuit zowat elk Europees land. Die hype is ondertussen gaan liggen maar verzamelaars betalen nog steeds heel wat geld voor bepaalde zeldzame munten, voornamelijk degene die uit Monaco komen. Wij lijsten ze even voor u op.

1. Monaco 2006

De Monegaskische 5 cent van het jaar 2006 is een van de meest waardevolle 5 eurocent-munten. De verkoopprijs ligt tussen de 60 en 70 euro.

2. Monaco 2002

Ook de tweede munt heeft hetzelfde wapen van Monaco op de achterkant en een nominale waarde van 5 cent. De gemiddelde waarde van de munten uit 2002 is zo’n 30 euro.

3. Monaco 2017

Dezelfde munt uit het jaar 2017 heeft een waarde van ergens tussen de 20 en 30 euro.

4. Monaco 2011

De vierde munt draagt net als de rest exact hetzelfde logo, maar is een stuk jonger. De munt komt uit 2011 en heeft een waarde van zo’n 25 euro.

5. Monaco 2020

Je jongste waardevolle telg onder de 5 eurocent-munten is dezelfde als de andere vier en heeft een waarde van zo’n 15 euro. Dat is toch 300 keer de normale waarde van 5 cent. Het loont dus absoluut de moeite om eens diep in je portefeuille te graven!

Tags

Ook interessant