Fake of niet? Eén eurocent levert je mogelijk 50.000 euro op!

Nadat we hier al eens een oplijsting maakten van de waarde van bepaalde zeldzame euromunten, komt een Spaans nieuwsmedium nu met het gerucht dat één eurocent 50.000 euro waard is. Maar klopt dit ook? En loont het de moeite om vanaf nu elk ros muntje in je portemonnee ook dubbel te checken?

ZOEKTOCH OVER HEEL DE WERELD

Verzamelaars van over heel de wereld zijn op zoek naar het uiterst zeldzame muntstuk van 1 eurocent, meldt de Spaanse televisiezender ‘Telencinco’. De munt – ontworpen door de Duitse kunstenaar Rolf Lederborgen – heeft een eikenblad en twee eikels aan de achterkant gegraveerd. Het bijzondere muntstuk is bovendien gemaakt van een speciaal soort staal waardoor het een zeer specifieke en unieke kleur heeft. De waarde zou rond de 50.000 euro bedragen of toch niet?

HOAX

Het Spaanse Huffpost raadpleegde echter een expert, Ángel Pérez en die kwam met een ander verhaal. Eén dergelijke munt zou ooit op een Duitse veiling verkocht zijn voor 62 euro, zegt hij. Al zes jaar lang probeert hij de hoax te ontkrachten, vertelt Pérez, die dagelijks zo’n 25 à 30 telefoontjes en tot 20 emails krijgt van mensen die hopen dat hun ros muntje een fortuin waard is. “Als het de kleur heeft van de munt van 10 cent – een fout die soms gemaakt wordt bij de productie – zou het geel zijn en dan zou het iets meer waard zijn, maar we hebben het over 30, 40 of 50 euro”, waarschuwt de man. Helaas dus geen fortuin maar toch de moeite om je muntjes even te checken!