Notoire koffieslurper? Het levert je (bijna) alleen maar voordelen op!

Denk je ook automatisch wanneer je opstaat: waar is mijn koffie? Dan ben je heus niet alleen! Een groot gedeelte van de bevolking kan niet zonder één of meerdere tassen om ‘op gang’ te komen en dat is heus geen nadeel. Het drinken van koffie heeft immers enorm veel voordelen en die belichten we graag even.

1. Positief effect op de stofwisseling

Naast dat het alleen maar extra energie geeft, zorgt het er ook nog eens voor dat je lichaam meer stoffen verbrand, waardoor je dus ook weer meer energie krijgt. Het lijkt bijna alsof er geen negatieve kanten aan zitten! Maar je wilt het misschien wel houden bij 2 tot 3 koppen anders drink je misschien weer teveel koffie en dat kan ook wel wat nadelige gevolgen hebben.

2. Koffie vermindert de kans op depressie

De voordelen van koffie lijken eindeloos, want het helpt ook tegen depressie, blijkt uit onderzoek. De personen die namelijk 4 koppen koffie per dag dronken hadden namelijk 20% minder kans op een depressie. Zo lijkt koffie bijna een wondermiddel, je leeft langer, bent alerter en wordt ook nog eens gelukkiger. Dus, wil je er melk of suiker in?

3. Alerter zijn

Een van de voordelen van koffie is dat je alerter wordt. Het veelvoud aan cafeïne in de koffie zorgt er namelijk voor dat jij meer energie krijgt en je beter kunt focussen na een kop koffie. Misschien dus een goed iets voordat je iets belangrijks moet doen. Het helpt je in ieder geval de ochtend door te komen, wij spreken uit ervaring.

4. Koffiedrinkers worden over het algemeen ouder

Naast dat het alleen effecten heeft op korte duur, zijn de voordelen van koffie soms ook op lange termijn. Het blijkt namelijk uit verschillende onderzoeken dat mensen die regelmatig koffie drinken langer blijven leven. Dus ben jij een echte levensgenieter? Je weet wat je te doen staat om het eind zo lang mogelijk uit te stellen.

5. Betere spijsvertering

Het is misschien niet een van de meest aantrekkelijke voordelen van koffie, maar het zorgt er voor dat je spijsvertering beter op gang komt. Koffie kan je dus goed helpen wanneer jij een keertje plat ligt van de buikpijn, maar helaas klinkt het niet zo charmant.

Ook interessant