Simpele kledingtips waarmee je er even gespierd uitziet als Cristiano Ronaldo!

Het is geen geheim: vrouwen voelen zich meestal aangetrokken tot mannen die er sterk (lees: gespierd) uitzien. Dat bleek enige tijd geleden nog uit een Australisch onderzoek aan de Griffith University in Queensland. Een team wetenschappers vroeg zich af wat vrouwen aantrekkelijk vinden bij het andere geslacht. Daarom nodigden de vorsers 160 dames uit voor een rondje foto’s kijken. Daarop waren mannen vanaf hun (ontbloot) torso te bewonderen. De dames moesten de heren telkens beoordelen op hun ogenschijnlijke kracht en hun aantrekkelijkheid en de resultaten… waren geen verrassing.

GROOT EN STERK

Ruim zeventig procent van de deelneemsters verkiezen een man met gespierde armen en een gestroomlijnd bovenlijf omdat die in hun ogen sterk lijken. De resultaten tonen ook aan dat sterk ogende mannen bij het groepje van meest aantrekkelijke heren horen. Extra analyse toont aan dat de vrouwelijke deelnemers ook vaker een boontje hebben voor een grote man. Maar hoe verkrijg je nu een gespierd lichaam of welke kledingtips kunnen helpen om er zo uit te zien?

https://twitter.com/Dennishomesport/status/1234396252504313856

STRAKKE KLEDIJ

Hoe groter je t-shirt, hoe dunner je lijkt. Het is daarom verstandig om een t-shirt te pakken dat redelijk strak om je biceps zit. Als je een t-shirt hebt dat enorm wijd is, dan lijken je armen heel dun terwijl het eigenlijk wel meevalt. Daarom: koop een shirt dat strak om de armen zit en je zal er meteen een pak beter uitzien.

EENVOUDIG MAAR HET HELPT

Een relatief eenvoudig trucje: rol je mouwen op. Als je de mouwen van je shirt oprolt. dan zie je er gelijk een stuk gespierder uit. Het is een simpel trucje, maar het werkt.

KLEUR EN… LAAGJES

Less is more maar je kan natuurlijk ook voor een andere aanpak kiezen. Een goed idee is daarom om dubbele lagen te dragen. De beste methode hiervoor is om met een licht t-shirt te beginnen en daar overheen een dikkere laag zoals denim te plaatsen.

SPORTSCHOOL

Naast kledingtips is de fitness/sportschool natuurlijk een betere manier om er op langere termijn goed uit te zien. Probeer eerst wat vet kwijt te geraken met cardio-oefeningen maar laat je nadien vooral begeleiden door een personal coach om spieren op te bouwen. Een goed voedingspatroon, gecombineerd met de juiste oefeningen kunnen je op korte tijd al heel wat spiermassa laten winnen.

Ook interessant