F1 wagen Michael Schumacher staat te koop voor absurd bedrag

Vroeger was alles beter. Het aanschaffen en het bezitten van een F1-auto was ook een stuk goedkoper. Tegenwoordig zijn de auto’s veel technischer en daardoor duurder in onderhoud. Zo liggen de prijzen voor F1 auto’s als snel tussen de 1 en 30 miljoen dollar. Nu ligt er een unieke kans om een echte Michael Schumacher auto binnen te halen, al moet u daar ook diep voor in de geldbeugel tasten.

EERSTE WERELDTITEL

Het gaat om de Ferrari F1-2000, uit het jaar – je verwacht het niet – 2000. Dit was het eerste Formule 1-seizoen waarin hij voor Scuderia Ferrari kampioen werd. In dit exacte exemplaar pakte Schumacher pole positions in onder andere Monaco en Spanje. Daarnaast wist hij met deze F1-2000 in Brazilië zelfs als eerste over de streep te komen.

In termen van hoeveel geld de auto waarschijnlijk zal krijgen op de veiling, schumacher’s 2003 winnende F1-auto onlangs verkocht voor ongeveer £ 13 miljoen, dus verwacht ook iets in deze geest voor de F1-2000. De V10 in de Formule 1-wagen uit 2000 kan zo ongelooflijk hoog krijsen doordat de redline pas bij 17.300 toeren begint. Op dat toerental levert het blok zo’n 800 pk.

Michael Schumacher is al ruim zeven jaar herstellende van een ernstig ski-ongeluk. Hoe het nu met hem gaat, is onduidelijk. Familie en vrienden doen geen mededelingen over zijn gezondheid. In januari 2019, vlak voor zijn vijftigste verjaardag, meldt de familie Schumacher dat hij “in de best mogelijke handen is”. Het is de laatste officiële verklaring die door de familie is gepubliceerd.

Ook interessant