Gek van sport? Dit zijn de 5 beste podcasts die je kan streamen!

Gisteren brachten we al wat tips voor de liefhebbers van True Crime Podcasts maar uiteraard zijn er in elk genre ondertussen een paar pareltjes. Vandaag lichtten we het thema ‘sport’ eruit en bekijken we de beste producties van Belgisch-Nederlandse bodem. Daarbij kiezen we bij elke sport één steengoede podcast.

MIDMID

Beginnen doe we met mogelijk de meest bekende: MIDMID. Al een aantal jaren praten Sam Kerkhofs en Evert Winkelmans een heerlijk stukje voetbalgeschiedenis aan mekaar met een centrale gast, heel vaak een ex-voetballer of iemand uit het voetbalmilieu. De podcast was aanvankelijk enkel online te horen maar na een samenwerking met Play Sports kreeg MIDMID een plaatsje op de Play-kanalen en tijdens het WK was er zelfs een dagelijkse talkshow te zien, een pareltje!

EL TARANGU

Op vlak van voetbal zijn er nog wel een pak steengoede producties te vinden maar ook sport nummer twee, wielrennen, staat garant voor een koppel prima luisterverhalen waaronder het Nederlandstalige El Tarangu. De podcast vertelt het merkwaardige verhaal van een ontmoeting tussen Lucien Van Impe en José Manuel Fuente. Een afspraak tussen twee oud-wielrenners, op zich niks speciaals, maar Fuente is officieel wel al zeven jaar dood. De wielrenner werd in 1996 begraven, en dook in 2003 op in het Vlaamse Geraardsbergen. In dit verhaal gaat Filip Osselaer op zoek naar de waarheid rond de wielrenner, en reist hij daarvoor tussen de Noord-Spaanse stranden en de bruine caféetjes in de Vlaamse Ardennen.

El Tarangu podcast | VRT MAX

DE TRIBUNE

Uiteraard sprong ook de VRT op de kar van de Podcasts en met De Tribune werd een uiterst geslaagd initiatief genomen. Twee gasten met een mening en de meest brandende sportactualiteit van de afgelopen week zijn de hoofdingrediënten van De Tribune. Er wordt dus niet gefocust op één sport specifiek maar deze productie belicht heel de sportactualiteit.

De Tribune – Podcast – Podtail

X AND O’S

De veelzijdige Dennis Xhaët is in eerste instantie een enorm grote basketfan en dus kon een podcast niet uitblijven! In X and O’s praat de man met de uiterst aangename en professionele stem met vaak verrassende gasten over zijn favoriete onderwerp: de NBA. Een podcast vol inzicht, kennis, passie, gedurfde uitspraken en het laatste nieuws uit de mooiste sportcompetitie die er is. Xhaët and Others, een must om te volgen voor de Nederlandstalige NBA-fanaat.

X and O’s on Apple Podcasts

F1 AAN TAFEL

Tussen alle grote sporten kan natuurlijk ook de grootste autosport niet ontbreken! Formule 1 Aan Tafel is de podcast van Grand Prix Radio, die je achtergronden, discussies en anekdotes uit de F1-wereld brengt. Olav Mol, experts, journalisten, coureurs en Grand Prix Radio-deejay’s praten je bij over alles wat je moet weten over de koningsklasse van de autosport.

F1 Aan Tafel | Podcast on Spotify

Ook interessant