Ontdek Wiebeke De Wachter, familie van Iserbyt en nieuwe vriendin Tom Boonen

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat ‘Tommeke Tom’ en zijn Lore na twintig jaar uit elkaar gingen. De rassprinter gaf toen al aan dat hij al enige tijd een nieuwe vriendin heeft en nu is ook duidelijk dat de ex-renner van Quick-Step samen is met Wiebeke De Wachter, afkomstig uit Gent maar ondertussen al samenwonend met Boonen in Mol.

WOELIGE WATEREN

Tom Boonen en Lore Van de Weyer waren reeds samen vanaf 2003, net voor zijn grote doorbraak. En hoe die relatie begon? Tijdens een avondje uit in Antwerpen, met vrienden. “Ik kon mijn blik niet van haar afhouden”, zo omschreef Tom het in zijn autobiografie ‘Mijn Verhaal’. In interviews zou Boonen later wel eens aanhalen dat het een geluk was dat hij Lore had leren kennen voor hij door vrouwelijk Vlaanderen werd begeerd. Zo was hij tenminste zeker dat het meisje uit Mol voor de jongen Tom gevallen was en niet voor de vedette. Lore gaf hem daarin trouwens telkens gelijk. “Toen de avond voorbij was, bleek dat ik heel de tijd met Lore had staan praten in plaats van met mijn lief. (…) Twee weken later was alles in kannen en kruiken met Lore. Ze wist niets over wielrennen en de koers interesseerde haar geen fluit.”

De relatie van Tom en Lore leek lange tijd rooskleurig maar ging ook door diepe dalen. Lore zou een paar keer een miskraam hebben en tot twee maal toe kwam hun relatie ook tot een einde, evenveel keer werd de breuk weer gelijmd. In 2006 zou de renner van Quick-Step een relatie aangaan met de toen 16-jarige dochter van Leo Van Vliet, het leidde niet voor het laatst tot een schandaal in de pers, nadat de spurter ook al een paar keer betrapt werd op cocaïnegebruik. Toch kwam het elke keer weer goed en op 18 januari 2015 werd dat herwonnen liefdesgeluk bezegeld met de geboorte van dochters Jacqueline en Valentine.
FATALE BREUK EN NIEUWE LIEFDE

Een derde breuk bleek er echter teveel aan en deze week gingen Tom en Lore ‘officieel’ uit elkaar. “We zijn al even uit elkaar”, zo maakte de gewezen wielerlegende zelf wereldkundig in weekblad ‘Humo’. “Lore en ik zijn twintig jaar samen geweest, hebben hoogtes en laagtes gekend. We hebben samen veel meegemaakt, maar we zijn ook erg veranderd in die periode, net zoals iedereen. Dat leidt tot spanningen. Maar nadat we beslist hadden om wat afstand te nemen van elkaar, vielen alle puzzelstukjes miraculeus in elkaar.”
De media pikte het verhaal opnieuw gretig op en al snel werd duidelijk dat de Gentse Wiebeke De Wachter (28) de nieuwe liefde is van snelle Tom. Ze delen een voorliefde voor auto’s en de knappe Oost-Vlaamse woont zelfs al in bij Boonen in zijn woning te Mol. De Wachter werkt als advocate bij het kantoor De Clercq & Partners en volgt nog een bijkomende opleiding tot ‘Trademark Attorney’. Wiebeke is tevens de nicht van veldrijder Eli Iserbyt. Een soort van advocaat binnen het ‘intellectueel eigendomsrecht’. De renner benadrukte meermaals dat de relatie tussen hem, de kinderen, Lore en Wiebeke uitstekend is.

Ook interessant