Dit is het beste moment van de dag om de liefde te bedrijven

Nog steeds kiezen veel mensen het klassieke moment om seks te hebben: ’s avonds of in de ochtend. Dat klinkt uiteraard logisch, want op die momenten lig je doorgaans in bed en ben je meestal samen. Maar toch is dat volgens onderzoekers van de Oxford University lang niet het ideale moment om de liefde te bedrijven.

De universiteit voerde een intens onderzoek, onder leiding van slaapexpert Paul Kelley, naar het ‘ideale’ moment om eens goed van bil te gaan en de resultaten zijn verrassend te noemen. De man is al jarenlang bezig met het analyseren van de innerlijke klok en deelde zijn onderzoek op in drie groepen: twintigers, dertigers en veertigers.

Twintigers

Voor twintigers lijkt het ideale moment om seks te hebben vroeg op de dag te liggen, 15:00 uur ‘s middags is immers het piekmoment. Op dit tijdstip hebben zij gemiddeld genomen een energiepiek en komen dan pas écht in de mood. Misschien het ideale moment om een kleine break te nemen tijdens het studeren door of wanneer je aan het thuiswerken bent?

https://twitter.com/AMWulff1/status/1464181478938624001

Dertigers en veertigers

Daarnaast onderzocht Dr. Paul Kelley wat voor dertigers en veertigers het beste tijdstip is om seks te hebben. En daarin zit een bijzonder verschil, wat het voor bepaalde relaties wellicht wat gecompliceerd maakt. Voor dertigers is 08:20 uur ‘s ochtends het piekmoment en voor veertigers is dat 22:20 uur.

Ook het gepaste tijdstip om op te staan verschilt voor de drie categorieën. Zo is dat voor twintigers rond 09:30u, voor dertigers om 08:10u en voor veertigers om 07:50u. Deze aanpassing aan je levensstijl zou alvast succesvol zijn om nog gelukkiger in het leven te staan. Al valt de zin om de liefde te bedrijven uiteraard niet vast te leggen in vaste stramienen.

Tags

Ook interessant