Jack Daniel’s pakt uit met spectaculair Whiskey-nieuws!

Spectaculair nieuws uit de Whiskey-wereld! Voor het eerst in 25 jaar introduceert Jack Daniel’s twee nieuwe Bottled-In-Bond whiskeys. Na een succesvolle lancering begin 2022 in de Verenigde Staten, worden de nieuwe telgen uit de Daniel’s-familie ook wereldwijd uitgerold en dat belooft nu al een groot succes te worden.

RUIM EEN EEUW OUD

Aan deze nieuwe lancering gaat uiteraard een hele voorgeschiedenis vooraf. De Bottled-In-Bond act dateert reeds uit 1897 en bepaalt dat een bottled-in-bond whiskey, gedistilleerd moet worden door één distilleerder, gedurende één seizoen om vervolgens minstens vier jaar te rijpen in een, door de overheid erkend, pakhuis. Als hieraan voldaan is, wordt de whiskey gebotteld met de ‘100 proof’ classificatie. Jack Daniel’s voldoet aan al deze eisen, zowel de Jack Daniel’s Bonded als de Triple Mash zijn ‘100 proof’  Bottled-in-Bond met een alcoholpercentage van 50%. 

KLASSIEK RECEPT

Jack Daniel’s Bonded Whiskey is gemaakt volgens het klassieke recept van Jack Daniel’s, namelijk met 80% mais, 12% gemoute gerst en 8% rogge. Alle vaten zijn zorgvuldig met de hand geselecteerd, zodat de bijzondere kenmerken zoals de diepe kleur, smaak en aroma’s tot zijn recht komen. Dit geeft Jack Daniel’s Bonded een donkerder, rijker en meer ‘oak-forward’  karakter in vergelijking met de Old No.7. Deze Tennessee Whiskey is een gedurfde ‘100 proof’ met gelaagde tonen van karamel, eik en kruiden, die plaats maken voor een aangename afdronk.    

De Jack Daniel’s Triple Mash is dan weer een blend van drie Bottled-in-Bond whiskeys, waarvan 60% Tennessee Rye, 20% Tennessee Whiskey en 20% American Malt. Alle drie de whiskeys zijn gedistilleerd in Lynchburg Tennessee, in hetzelfde distilleerseizoen en vervolgens gemengd en ‘100 proof’ gebotteld. De Jack Daniel’s Triple Mash heeft aangename tonen van honing, mout en zacht eikenhout, met een mooie afdronk. Ideaal als geschenk voor de echte liefhebber!

Ook interessant