Je eigen mancave? Met deze tips scoor je bij al jouw vrienden!

Behoefte aan privacy maar geen flauw idee hoe je hier aan moet beginnen? Dan is een eigen mancave helemaal iets voor jou! Als je een ruimte over hebt, handig bent en creatief dan kun je een prachtige plek creëren, waar je geen last hebt van vervelende vragen, irritante geluiden of andere stress opleverende zaken. Gewoon, een plek voor jou als man met je vrienden. Vraag je vrienden om te helpen, geniet vervolgens met volle teugen van je mancave en wij helpen je met plezier al een stuk op weg.

Kies de juiste ruimte

Een behoorlijk evidente eerste stap is natuurlijk het kiezen van de juiste ruimte. In veel huizen is dit doorgaans in de kelder of op de zolder, logisch ook want daar heb je de minste kans om medebewoners te storen. Maar waarom niet een tuinhuis zetten en daar je eigen mancave in bouwen. Doorgaans zorgt dit voor nog minder geluidsoverlast, al moet je natuurlijk ook wel een klein beetje rekening houden met de buren.

Begin met een strak plan

Probeer op voorhand goed in te schatten hoe groot de ruimte is en wat je er allemaal wil in ‘proppen’. Daarbij is de tip vooral: ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. In veel situaties is de ruimte immers beperkt en kan je niet en een pooltafel, darts en een kickertafel plaatsen in de mancave. Teken op voorhand een plan uit en probeer je daaraan te houden. Details kan je natuurlijk nog aanpassen op het moment zelf maar zo ben je toch al zeker dat de grotere stukken erin passen.

WERK MET EEN THEMA

Klinkt misschien wat gek maar veel mancaves zijn ingebouwd volgens een thema en dat kan je uiteraard perfect laten aansluiten met eigen interesses: gaming, darts, voetbal,… noem maar op. Het zorgt er ongetwijfeld voor dat er nog meer inspiratie gaat komen voor het aankleden van de muren en de inrichting van de ruimte.

DECOREREN KAN GOEDKOOP

Veel mancaves hebben prachtig gedecoreerde muren maar dat hoeft daarom zeker niet veel geld te kosten. Er zijn genoeg gespecialiseerde sites waar je bijvoorbeeld foto’s van een stadion, films,… op maat kan laten drukken voor een prikje van een cent. Daarnaast kan je ook kiezen om de ruimte in te kleden met persoonlijke items, volg vooral je buikgevoel.

ENTERTAINMENT ALS SLEUTELWOORD

Entertainment begint bij het thema dat je hebt gekozen. Heb je geld gespaard, geld over of een iets bredere beurs dan is dit de ultieme fase om je ideeën over te brengen naar de praktijk en de mancave in te richten als jouw favoriete plek om je te vermaken, oftewel entertainen. Dit begint bij de basisspullen zoals, elektronische apparaten als een tv, radio, laptop of spelcomputer. Kun je onderstaand voorbeeld evenaren?

BAR MAG NIET ONTBREKEN

En uiteraard in een mancave mag een bar niet ontbreken! Die moet daarom niet groot zijn, werk met een soort toog, wat krukken en uiteraard: voorzie voldoende drank om je gasten ook iets lekker aan te bieden. Je zal snel zien: veel vrienden zullen vaak de weg naar je thuis vinden.

Tags

Ook interessant