Tinder-gebruikers krijgen afschrikwekkend nieuws te horen

Feesten in exclusieve clubs en luxe etentjes in dure restaurants. Simon Leviev – eigenlijk Shimon Hayut – betaalde het door vrouwen op te lichten. Dat verhaal is te zien in de Netflix-documentaire The Tinder Swindler. Het kan u niet overkomen? Pas dan toch maar op.

CRIMINELEN IN OVERVLOED

Veel apps met Tinder als de meest bekende, waarmee je al swipend een mogelijke date selecteert, zijn in een record tempo gegroeid. Daarmee zijn de apps ook een geliefd terrein voor criminelen die hun ‘match’ geld afhandig proberen te maken. Alleen in de Verenigde Staten loopt de schade van dit soort fraude al op tot gemiddeld 300 miljoen dollar (279 miljoen euro) per jaar, berekende toezichthouder Federal Trade Commission op basis van gegevens van sinds 2020.

Match Group adviseert mensen die via Tinder of andere apps dates zoeken om nooit geld te sturen naar personen die ze nooit hebben ontmoet. Ook moet je extra argwaan hebben als iemand die zich als een rijk of succesvol persoon presenteert met beleggingstips komt. “Als een potentiële nieuwe liefde je meteen crypto- of investeringsadvies geeft, dan is er een grote kans dat het een scam is. Eentje waar er dus al heel veel mensen zijn ingetrapt.

WAARSCHUWINGEN

En Tinder neemt nu ook zelf het heft in handen tegen mogelijke oplichters. Zo zal de app binnenkort waarschuwingen geven wanneer u mogelijk te maken heeft met iemand die eerder slechte bedoelingen heeft. Daarnaast kunnen oplichters ook gesignaleerd worden aan het bedrijf, die nog harder zal inzetten om dergelijke gebruikers van zijn platform te weren.

Tags

Ook interessant