Ontdek Carla Higgs, al jarenlang de stille kracht achter succescoach Vincent Kompany

Vincent Kompany aan u voorstellen is uiteraard overbodig maar zijn vrouw Carla Higgs is een pak minder bekend bij het grote publiek. De vrouw van onze ex-Rode Duivel komt dan ook zelden in de media en laat de ‘heldenrol’ over aan haar bekende man. In de schaduw is zij echter de stille kracht achter de manager van Burnley en de steunpilaar binnen het gezin Kompany-Higgs.

HAMBURG

De twee leerden elkaar kennen toen Kompany nog in het Duitse Hamburg speelde. Twee jaar lang bleef hun relatie geheim, pas in 2010 werd hun liefde openbaar toen ze samen verschenen bij een liefdadigheidsevenement in Manchester. In diezelfde stad had ze destijds ook een eigen radioprogramma.

Die mediacarrière zou Higgs ook doorzetten in België. Na een opmerkelijke passage in Reyers Laat kreeg ze een job aangeboden bij de VRT als festivalreporter. Voor het derde net ‘OP12’ bracht Carla verslag uit vanop Couleur Café, Rock Werchter en Pukkelpop. Samen met StuBru-presentatoren Sam De Bruyn en Ilse Liebens ging ze tussen de verschillende podia op zoek naar de leukste verhalen en de mooiste beelden. 

Kompany en Higgs trouwden in 2011 en hebben ondertussen ook drie schatten van kinderen: Sienna, Kai en Caleb. Carla leeft al een tijdje vooral in de schaduw maar is er wel steevast bij op belangrijke momenten. Zo zat ze altijd in de tribune als Kompany belangrijke wedstrijden speelde bij de Rode Duivels en ook in het programma Mauve merkte je dat het gezin enorm goed aan elkaar hangt.

In Burnley was het een stuk thuiskomen voor de Engelse Carla en ook Vincent heeft het prima naar zijn zijn, ondertussen domineert zijn team The Championship en de promotie naar de Premier League is nu al zowat een zekerheid. Met Higgs opnieuw als stille kracht in de achtergrond.

Ook interessant