Ontdek Fanny Lecluyse, Olympisch finaliste en ex-vriendin Victor Campenaerts

Jarenlang vormden ze een prachtig ‘glamourkoppel’ in de sportwereld: wielrenner Victor Campenaerts en de bevallige zwemster Fanny Lecluyse, die bij de Olympische Spelen nog de finale haalde. Tot hun relatie vlak na de spelen spaak liep op een niet zo koosjere manier.

Breuk na Olympische Spelen

In september 2021 raakte bekend dat Lecluyse en Campenaerts een punt achter hun relatie zetten. De twee waren sinds eind 2018 een koppel en hadden al plannen om aan kinderen te beginnen, tot er onverwacht een einde aan hun relatie kwam. Een reden voor de breuk was er lange tijd niet, vooral de timing was opvallend vlak na de Olympische Spelen waar Fanny haar hoogtepunt kende met een finale op de 200 meter schoolslag, uiteindelijk zou de zwemster achtste worden.

Lecluyse vond ondertussen terug de liefde bij Gillian Dewulf maar blikte bij Het Nieuwsblad een tijdje geleden nog verbitterd terug op de breuk met Campenaerts. “Hij heeft mij vijf uur na de finale op de spelen plots laten weten dat hij mij bedrogen had, dat kwam enorm hard aan”, klonk het. De bewuste quote werd inmiddels wel geschrapt uit de online-versie van het bewuste interview maar de naam van Campenaerts werd toch stevig door het slijk gehaald.

Ondertussen is Fanny ex-zwemster en is ze actief als zwemcoach bij een club in Kortrijk en daarnaast werkt ze ook als leerkracht lichamelijke opvoeding. Lecluyse heeft naar eigen zeggen vlot de knop kunnen omdraaien. “Mijn aankondiging om te stoppen was net een opluchting. Ik voel me vrijer en mag meer doen. Ik voel me er supergoed bij.” Zo verklaarde ze bij Sporza. Zowel privé als werkgerelateerd lijkt het dus prima te gaan met de ex-vaandeldraagster van het Belgische zwemmen.

Ook interessant