Ontdek Rani Rosius, de bloedmooie opvolgster van Kim Gevaert

Jarenlang was Kim Gevaert de vaandeldraagster van de Belgische atletiek op de 100 en 200 meter maar sinds een aantal jaren heeft ze een waardige opvolgster. Gevaert zelf werd geroemd omwille van haar spontaniteit, sympathieke looks en knappe uitstraling. Maar wat dan gezegd van Rani Rosius, de Belgische schone was in het begin van haar carrière heel actief op sociale media, inclusief uitdagende foto’s. Iets wat haar fans in binnen-en buitenland opleverde maar ook… haatreacties.

Pak eremetaal op jonge leeftijd

Rosius pakte ondertussen al drie Belgische titels op de 100 meter vlak en ook op de zestig meter indoor veroverde ze al twee maal goud eremetaal. Daarnaast staat al een zilveren Europese plak op haar palmares bij de U23. De Belgische atlete is nog steeds ‘maar’ 22 jaar oud maar is na Kim Gevaert nu al de snelste landgenote die we gekend hebben.

De atlete was enorm actief op sociale media en werd ook door de camera’s al snel ontdekt op grote kampioenschappen. Het leverde haar enorm veel volgers op Instagram op, ondertussen 170.000. “Geen idéé wie al die mensen zijn. Ik vraag me oprecht af hoe Amerikanen op mijn Instagram terecht komen. En ik post niet eens veel. Misschien is het omdat ik af en toe eens op tv kom?” “Ik kan daar wel mee om want dat is geleidelijk gekomen. Ik weet wat ik kan en de druk van de media is voor mij niet zo belangrijk. Tenslotte is het nog altijd mijn race tegen de klok.” Aldus een nuchtere Rosius bij HLN.

Vulgaire reacties

Uiteraard kreeg ze er een pak volgers bij vanwege haar looks maar dat zorgde ook voor stevig wat ongemakken. Zo kwamen er ontzettend veel schunnige en ook negatieve reacties op de foto’s die onze landgenote postte. Eén van de volgers adviseerde haar zelfs “om een borstverkleining te doen”. Sinds een jaar ongeveer is Rosius er mee gestopt om nog bepaalde bikini-foto’s te posten en richt ze zich nog meer op haar eigen carrière.

Ook interessant