Ontdek Roos, de vrouw van de herboren Blauw-Zwarte krijger Ruud Vormer

Het waren geen fijne maanden voor Ruud Vormer bij Club Brugge. De middenvelder was jarenlang de trouwe kapitein van Blauw-Zwart maar verzeilde in de nadagen van zijn carrière op de bank en verdween finaal zelfs uit de kern. Geen sinecure voor iemand die altijd voorop gaat in de strijd en van vitaal belang was in de vele successen die het team van Bart Verhaeghe boekte. In Knokke had Ruud veel steun aan vrouw Roos, eveneens Nederlandse, knap en uiterst intelligent.

ATYPISCHE SPELERSVROUW

Officieel heet ze Roos-Marie maar zelf prefereert ze gewoon ‘Roos’. De blondine is afkomstig uit het stadje America (bij een deel mensen mogelijk bekend vanwege het park Het Meerdal-Center Parcs) en geboren op 11 juli 1985 in Alkmaar. Ze studeerde geneeskunde en zou uiteindelijk een diploma behalen als spoedarts in Dordrecht. Ondertussen werkt ze al enkele jaren op de spoedafdeling van het Maria Middelares in Gent. Daarmee bevestigt Roos zeker niet het ‘cliché’ van typische spelersvrouw. Ze volgt haar man steeds trouw maar Ruud zelf liet al meermaals verstaan dat zijn gezin een bepalende factor is bij carrière keuzes die hij maakt.

Haar man zelf had een enorme moeilijke tijd als voetballer en dat zorgde ook voor een wat negatieve sfeer thuis.
“Ruuds vertrek had nooit fantastisch kunnen zijn. Wanneer je als aanvoerder op de bank belandt, en vervolgens in de tribune, doet dat pijn. Heel veel pijn zelfs, voor iemand zoals Ruud. Daarom dat hij in die laatste maanden niet meer naar de wedstrijden wilde gaan. Want steeds weer die vraag krijgen waarom je niet mag meedoen, of moeten horen dat de ploeg hem mist, maakte alles nóg lastiger. ‘Doe het jezelf toch niet aan’, zei ik hem”, aldus Roos bij Het Laatste Nieuws.

Er waren heel wat aanbiedingen van buitenlandse clubs maar Vormer zou uiteindelijk kiezen voor een nieuw avontuur bij Zulte Waregem, ondanks dat Roos het buitenland best zag zitten. “Ik stond wel open voor een avontuur in het buitenland. Want ik kan, denk ik, overal werken. Een jaar of twee in een ander land: prima. Maar Ruud was meteen duidelijk. Hij wilde heel graag in België blijven.” Zo blijven onze Noorderburen dus in Knokke wonen en bij Essevee lijkt Vormer nog van goudwaarde te worden in de degradatiestrijd, komende donderdag kan hij met zijn team ook nog een grote stap zetten richting de bekerfinale, op weg naar de ultieme sportieve revanche?

Ook interessant