Ontdek Sophie De Vries, de multi-getalenteerde vrouw achter Jan Vertonghen

Rode Duivel Jan Vertonghen heeft ondertussen al een behoorlijk imposante carrière uitgebouwd met omzwervingen bij Ajax, Tottenham, Benfica en nu dus Anderlecht. Bij Paars-Wit loopt het dit seizoen maar moeizaam maar toch houdt de Rode Duivel zich knap staande en toont hij nog steeds een enorme gretigheid. Al sinds 2004 is Vertonghen samen met de Nederlandse Sophie De Vries, zijn jeugdliefde en vooral een uiterst getalenteerde vrouw.

AJAX-LIEFDE

Jan was nog een jonge voetballer bij Ajax en Sophie een Nederlandse scholiere. In het Amsterdam van 2006 liepen de twee elkaar op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer tegen het lijf en sindsdien gingen ze niet meer uit elkaar. Meer zelfs: ze traden in 2014 in het huwelijksbootje en intussen hebben ze drie kinderen samen.

Sophie De Vries komt zelf heel weinig in de media maar in Het Parool had Jan Vertonghen wel mooie woorden over voor zijn vrouw. “Sophie is theatermaakster. Als zij een voorstelling heeft, ga ik altijd kijken, al moest ik de laatste keer een wedstrijd spelen. Elke twee maanden is er wel een première, altijd in Amsterdam. Ik heb een hoop theaters gezien. Sophie weet waar ik van houd: hedendaags theater waarin een beetje tempo zit. Het voetbal zou zich goed lenen voor een theaterstuk, denk ik. Dat zal dan een parodie worden.”

Zoals al eerder gezegd wil De Vries niet teveel zelf in the picture staan maar ze is wel de stille maar o zo waardevolle kracht van het gezin en zorgt als een liefdevolle moeder voor Layla en zoontjes Ilay en Dani Rob. Vertonghen zelf gaf eerder dit seizoen aan dat de verhuis uit Lissabon vooral moeilijk was voor zijn familie, zij hadden graag in het zonnige Portugal gebleven maar ondertussen is het gezin dus minstens tijdelijk terug in België.

Ook interessant