Fan van True Crime? Eén komt met spraakmakende docu-reeks

True Crime reeksen doen het de laatste jaren prima op de Vlaamse televisie. Denk maar aan de reeks rond de Kasteelmoorden op VTM of de grote hit De Kroongetuigen. Ook Eén springt op dezelfde kar en komt deze week met een reeks over een spraakmakende verdwijning.

MYSTERIEUZE SMS

Elke Wevers uit Neeroeteren is al spoorloos sinds 9 december 2010. Die donderdagochtend schreef ze op weg naar het werk in een sms naar een collega dat ze zich niet goed voelde en terug naar huis ging. Daarna zond haar gsm geen signaal meer uit.  Sindsdien waren er verschillende zoekacties naar de jonge vrouw maar tot op de dag van vandaag is haar verdwijning één groot mysterie.

HEL VOOR FAMILIE

De familie ging nadien door een hel en zal ook uitvoerig aan bod komen in deze 4-delige documentaire op de openbare omroep. René Wevers, de vader van Elke, getuigt in de vierdelige true crime reeks Waar is Elke Wevers? op Eén op een indringende manier over hoe het is om na twaalf jaar nog steeds geen duidelijk antwoord te hebben op wat er met zijn dochter gebeurd is. “Je kan niet meer slapen. Je kan niet meer eten. Je kan niet meer logisch nadenken. Je bent kapot … Ik stop met Elke te zoeken wanneer ze mij ergens horizontaal buitendragen. Dan is het gedaan. Eerder niet.” Zo gaf de vader van Elke aan bij Eén.

De reeks is te zien vanaf maandag 06/03 tot en met donderdag 10/03 en zal elke dag omstreeks 21u30 uitgezonden worden. Komen onder meer aan bod: René Wevers (vader), Nancy Vandebroek (journaliste), Alain Remue (Federale Politie), Jef Vermassen (raadsman familie Wevers), Dimitri Kun (Federale Politie), Elkes collega Karolien, Cedric Stuyck (Parketmagistraat) en Ben Zuidema (privédetective). Allemaal mensen die hopen op een doorbraak in deze zaak.

Ook interessant