Streamen van Podcasts? Zoveel dataverbruik kost het je per maand!

Zowat iedereen doet het tegenwoordig: een goede podcast streamen als je onderweg bent naar het werk of naar een leuke activiteit. Het is een geweldige manier om de tijd te doden en je leert er nog iets door bij ook. In elk thema heb je een overvloed aan steengoede producties maar uiteraard verbruik je erdoor wel wat data.

MUZIEK ALS LEIDRAAD

Wanneer je een podcast streamt op de trein, in de auto of tijdens het sporten, doe je in feite net hetzelfde alsof je naar muziek zou luisteren. Het dataverbruik is dus ook hetzelfde. Luister je via Spotify, vandaag de bekendste en meest gebruikte muziekstreamingdienst, dan verbruik je gemiddeld 2 MB data voor het streamen van een nummer van drie minuten.

Wanneer je streamt via Spotify, of dat nu muziek of een podcast is, verbruik je gemiddeld 40 MB per uur. Wie elke werkdag minstens een podcast van een uur beluistert, verbruikt maandelijks dus ongeveer 800 MB tot 1 GB mobiele data. Dat lijkt niet veel, maar dat verbruik komt uiteraard boven op je verbruik door andere apps.

BEPERKT VERBRUIK

Veel of weinig streamen? Het zal geen groot effect hebben op je maandelijks dataverbruik. Je maandelijkse verbruik zal gewoon 1 GB hoger liggen, wat misschien al ruim gerekend is. Toch kan dat extra verbruik er voor zorgen dat je net niet voldoende data hebt in je abonnement. In dat geval is een abonnement met meer mobiele data zeker aangewezen.

DOWNLOADEN

Wil je je dataverbruik binnen de perken houden, maar toch naar je favoriete podcasts luisteren wanneer je buitenshuis bent? Dan is het beter om de afleveringen die je wilt beluisteren op voorhand te downloaden, wanneer je verbonden bent met een wifinetwerk. Op die manier kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Ook interessant