Man wint gigantisch bedrag met WK-prono maar wedkantoor zorgt voor stevige domper!

Dramatisch nieuws voor een gokker uit Engeland. Die dacht dat hij een klein fortuin had gewonnen na een weddenschap van 10 pond op het WK, maar zijn wedkantoor weigert voorlopig uit te betalen. In totaal gaat het om een bedrag van 15.000 pond (16.991 euro).

GROOTSE PLANNEN

De natte droom van menig gokker leek uit te komen voor Liam Manifold uit Tutbury, Staffordshire. Tenminste, hij dacht dat hij dit bedrag gewonnen had. De Brit had ondertussen zelfs al een invulling gegeven van wat hij zou doen met het gewonnen bedrag. Zo wilde hij onder meer een scootmobiel voor zijn vader kopen en de rest bewaren als appeltje voor de dorst. Het lijkt er echter op dat hij kan fluiten naar zijn geld. Zijn wedkantoor weigert namelijk uit te betalen.

FOUT IN SYSTEEM OF FRAUDE?

Het wedkantoor Coral spreekt van een vergissing of zelfs fraude. ‘Deze drie evenementen zijn allemaal nauw met elkaar verbonden, dus de prijzen die op hen afzonderlijk werden aangeboden, kunnen niet worden opgenomen in een meervoudige weddenschap. Als Argentinië en Frankrijk de finale hebben gehaald, dan is de kans dat Argentinië die wint duidelijk veel kleiner dan in het begin. Als Argentinië dan het WK heeft gewonnen, is de kans groot dat Messi speler van het toernooi wordt.’ Vandaar dat de quoteringen veel te hoog liggen, aldus Coral. Ook vermoedt het bedrijf dat Liam de tekst op zijn winnende ticket zelf heeft geschreven. Op sociale media is het echter het wedkantoor dat ferm wat kritiek krijgt.

De man zelf is er dan weer het hart van in maar blijft strijdvaardig. ‘Ik ben naar een onafhankelijke klachtencommissie en ik wacht op een reactie van hen. Sindsdien heb ik verschillende bedrijven contact met me laten opnemen met de mededeling dat als dit hun bedrijf was, ze zouden uitbetalen. Toen ik de weddenschap plaatste, zei de man achter de balie ook dat alles prima was. Het is nu twee weken na de finale en het lijkt erop dat het me niet gaat lukken. Als er een fout wordt gemaakt, is het hun schuld dat ze de weddenschap hebben geaccepteerd. Het is dus erg frustrerend.’ Wordt ongetwijfeld nog vervolgd, met of zonder happy end.

Tags

Ook interessant