Stinkend rijk worden via Youtube? Zoveel kan je ermee verdienen!

Rijk worden door het delen van filmpjes: het lijkt te mooi om waar te zijn. Toch zijn er momenteel enorm veel mensen die ferm wat geld verdienen via Youtube. De populairste YouTube-kanalen hebben elk tientallen miljoenen abonnees. Een aantal voorbeelden van populaire kanalen zijn MrBeast, Markiplier en Rhett and Link maar ook jij kan er mee starten en met volgende tips kan je misschien een aardige extra zakcent verdienen.

OPBOUWEN ABONNEES

Eerst en vooral: om geld te verdienen met YouTube, moet je het afgelopen jaar minimaal 1.000 abonnees en 4.000 kijkuren hebben gehaald. Zodra je dat hebt bereikt, kun je je aanmelden voor het YouTube-partnerprogramma en inkomsten genereren met je kanaal via advertenties, abonnementen en kanaallidmaatschappen. 

Maar ook met een klein aantal abonnees heb je mogelijkheden. Ook dan kun je immers geld verdienen met YouTube, door affiliate marketing. Niches zoals voedsel recensies, productopeningen en top [X]-lijsten zijn populaire onderwerpen voor YouTubers. Je kunt geld verdienen wanneer ze de producten in je video kopen.

RECLAME, RECLAME, RECLAME

Een video die je upload, daar verdien je niet automatisch geld aan. De inkomsten die je via Youtube advertenties (Google Adsense) kunt verkrijgen moet je namelijk wel zelf aanzetten. Je wordt dan een partner van Youtube en staat toe advertenties te tonen bij je video. Hier betaalt Youtube je dan een beetje geld voor per keer dat er op de advertentie wordt geklikt.

Je krijgt niet heel veel van Youtube voor de views, maar wanneer de video echt massaal bekeken wordt is het wel de moeite waard. Gemiddeld kun je stellen dat Youtube advertenties je wel 20.000 dollar kunnen opleveren per miljoen views. Alleen is dit sterk afhankelijk van video tot video, sommige categorieën scoren immers merkelijk beter dan anderen en leveren dus meer reclame-inkomsten op. Het platform zelf wordt uiteraard ook rijk door video’s, zij steken ongeveer 40% in eigen zak.

INFLUENCER

Geld kan je uiteraard ook verdienen door het promoten van producten, goed om meteen ook een echte influencer te worden. Bedrijven bieden vaak grof geld aan influencers met miljoenen volgers op onder meer Youtube en TikTok. Alleen is hier de gouden regel: promoot enkel producten waar je zelf ook volledig achterstaat. Anders riskeer je achter te blijven met vele 1000’den kwade volgers die jou als de zondebok zien.

En door het uploaden van video’s kan je op termijn ook ‘slapend’ rijk worden. Kanalen met veel abonnees blijven doorgaans groeien en de video’s leveren steeds meer kijkers (en reclame-inkomsten) op. Dat geeft je op jaarbasis een soort vaste inkomsten. Vergeet ze alleen niet aan te geven bij de belastingen, anders kan het je finaal nog duur komen te staan!

Ook interessant