Brokkenpiloot De Bilde vernedert vrouw op TV: “Twee dagen niet geslapen of gegeten”

Het Gala van de Gouden Schoen was afgelopen woensdag traditiegetrouw goed voor heel wat kritiek van TV-kijkend Vlaanderen. Veel liefhebbers van de ‘oude’ show op VRT vinden de huidige TV-parade met vooral veel aandacht voor BV’s een totale grap. Een opmerkelijk fragment tijdens het gala gaf nog meer aanleiding tot kritiek, de al vaak verguisde Gilles De Bilde ging immers ferm uit de bocht.

PERSONA NON GRATA

Gilles De Bilde is in VRT-kringen al enkele jaren persona non grata na zijn agressieve aanval tegenover Krist Porte. De speler van Eendracht Aalst was destijds met zijn ploeg op bezoek in het Astridpark, vanuit het niets haalde de Anderlecht-speler toen keihard met de vuist uit richting Porte. Die laatste hield er tal van breuken aan over en een verminderd zicht. Porte zou nadien nooit meer zijn normale niveau halen en moest finaal ook zijn carrière beëindigen.

INTRAFAMILIAAL GEWELD

De Bilde werd uiteindelijk zwaar geschorst en wist zijn carrière te herlanceren bij PSV. Het brokkenparcours van de aanvaller was echter ook nadien nog niet voorbij. De ex-speler van Anderlecht werd ook nog eens veroordeeld voor agressie tegenover een verpleger en mogelijk wel het ergste: ook vanwege intrafamiliaal geweld tegenover zowel zijn kinderen als zijn ex-vrouw. Reden genoeg voor verschillende TV-stations om nooit meer met de ex-Rode Duivel samen te werken.

Tegen alle verwachtingen in gooide de DPG-groep (met onder meer HLN en VTM) De Bilde een reddingsboei toe en sinds enkele jaren is hij er te zien als analist/reporter bij wedstrijden van de Rode Duivels. Woensdag werd de ex-speler van Anderlecht ook ingezet als presentator en andermaal ging hij stevig uit de bocht. In een interview met één van de vrouwelijke kanshebbers op de Gouden Schoen, Sari Kees, slaagde de analist van VTM erin om haar zus heel de tijd aan te spreken. Toen uiteindelijk Sari zelf het antwoord gaf, zag je De Bilde wegzinken van schaamte.

De Bilde krijgt andermaal stevig de wind van voren op sociale media en ook de entourage van Kees voelt zich geschoffeerd. “Het enige positieve is dat er amper iemand met die blunder moest lachen in de zaal, maar dat iedereen dacht: shit, wat is dit? Een heel pijnlijk moment, dat op Sari een stevige impact heeft gehad.” Zo verklaarde trainer Jimmy Coenraets van OHL Women bij Het Nieuwsblad. “Ik heb tot vrijdagmorgen met haar in contact gestaan en ze heeft zelf aangegeven dat ze niet weet wat haar lichaam aankan na twee dagen zonder veel slaap en zonder veel te eten. Ze is emotioneel geraakt en wordt nog voortdurend aan het voorval herinnerd. Dat weegt zwaar op haar.” Zo zorgt de voormalig aanvaller andermaal voor een stevig potje controverse, mogelijk aanleiding voor zijn laatste wapenfeit op de Belgische televisie?

Ook interessant