Ontdek Jasmien Claes, de sterke vrouw achter gouden schoen Simon Mignolet

Simon Mignolet werd drie maal op een rij verkozen tot beste doelman van het jaar bij de uitreiking van de gouden schoen maar de opperste bekroning bleef lange tijd uit. Tot gisterenavond, toen werd de Brugse doelman in Antwerpen uitgeroepen tot beste speler van het jaar 2022, dik verdiend voor de nuchtere Limburger, die Club aan de titel en een Europese stunt hielp. Trouw aan zijn zijde staat Jasmien Claes, de eveneens van oorsprong Limburgse is ondertussen ook de trotse moeder van hun kindjes Lex en Vin.

Feeërieke trouw in thuisstad

De twee zijn al samen sinds hun jeugdjaren, ondertussen al ruim achttien jaar. In 2015 bezegelden ze hun liefde met een trouwfeest in de abdij in Sint-Truiden, dat was in de periode dat Mignolet zelf al ettelijke jaren in Engeland speelde, bij Sunderland en Liverpool. Hij verliet The Reds in 2019 voor een avontuur in Brugge en dat hielp Blauw-Zwart mee aan de totale heerschappij van de Belgische competitie, tot dit seizoen dan.

Jasmien is één van de duivelsvrouwen die zelf niet graag met de aandacht gaat lopen. In een zeldzaam interview dat de twee samen gaven vorig jaar gaf mevrouw Mignolet aan dat het leven als spelersvrouw zeker niet enkel over rozen loopt. “Mensen staan er niet altijd bij stil welke impact de carrière van een profvoetballer heeft op het privéleven. Zeker met kinderen – da’s toch heavy. Je hebt geen moment rust meer als je er alleen voor staat. (fijntjes) En Simon is vaak weg.” Zo klonk het fijntjes bij Het Laatste Nieuws. Vin is ondertussen 3 jaar oud, Lex viert in maart zijn eerste verjaardag.

NOA LANG

Jasmien gaf zelf eerder aan dat de twee soms wat ’tegenpolen’ zijn. “Ik ben eerder licht ontvlambaar en Simon is zoals hij ook op het veld is: kalm, rustig en beredeneerd.” Een beetje de Noa Lang in de relatie kon er een lach vanaf ten huize Mignolet. Wat blij was de Limburgse ook toen Denis Odoi de overstap maakte naar Brugge, sinds hun periode in Engeland is Jasmien immers goed bevriend geraakt met Katleen Thijs, de vrouw van de Club-verdediger. De twee hebben hun overstap naar België, ondanks heel wat twijfels, voorlopig allesbehalve beklaagd.

Ook interessant