5 sfeervolle hotels voor een Amsterdamse stedentrip

Januari nadert alweer haar einde en dat betekent dat de lente al snel nadert. Een goed moment om alvast een uitje te plannen voor wanneer het weer wat beter wordt en de zon weer gaat schijnen. Geen betere plek voor een stedentrip dan de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Om je alvast een handje te helpen met het kiezen van je hotel voor een stedentrip in Amsterdam zetten we de vijf keuzes op een rij die op iedere stijlvolle shortlist thuishoren. Het zijn hotels die qua ligging enorm handig zijn, prachtige ogen en heerlijke luxe voorschotelen. Laten we maar snel starten!

1. Sint Nicolaas hotel

We trappen af met het hotel dat in naam wel heel veel lijkt op de goedheiligman die op vijf december kinderen in Nederland blij maakt. Het Sint Nicolaas hotel ligt naast Amsterdam Centraal, waardoor je qua locatie niet handiger kunt zitten. Midden in het centrum van Amsterdam overnacht je en dat in een prachtig hotel.

De kamers hebben namelijk een mix van historische pracht en praal gemixt met moderne elementen. Zo tref je in sommige hotelkamers de authentieke draagbalken aan pal in de kamer. Het pand heeft dan ook een rijke geschiedenis. Zo werd het in de 18e en 19e eeuw gebruikt als Amsterdams havenkantoor. Het zal je dan ook niets verbazen dat het een monumentaal pand betreft.

Het Sint Nicolaas hotel is gelegen aan de Spuistraat 1A in Amsterdam.

2. The Highland House

Een ander hotel dat op loopafstand van het station ligt, is The Highland House. Dankzij de ideale ligging hoef je ook niet ver te lopen om de mooiste Amsterdamse attracties te missen. Wat dat betreft scoort The Highland House alleen al hoge ogen met de locatie, maar binnen in het pand is het ook genieten.

Met een stijlvol modern interieur beleef je in iedere kamer een andere ervaring. Van een kroonluchter gemaakt van wijnflessen tot een kamer waar muziek centraal staat; The Highland House verbaasd je bij binnenkomst. Toch zal je dat vanaf de buitenkant niet zeggen, want ondanks het gelikte laagje verf oogt het 17e eeuwse pand vanaf de buitenkant ouderwets. Het maakt de verrassing des te leuker bij binnenkomst!

The Highland House is gelegen aan de Nieuwe Nieuwstraat 17 in Amsterdam.

3. Pulitzer Amsterdam

Van hotels die qua ligging optimaal zijn, schakelen we over naar de luxehotels waarin je niets te klagen zal hebben. Het Pulitzer Amsterdam is een van dit soort hotels, al is de ligging aan de gracht natuurlijk al fantastisch. Tal van prachtige zeventiende en achttiende-eeuwse grachtenpanden zijn omgetoverd tot een fantastisch vijfsterrenhotel waarbij luxe de voertaal is. 

Bij binnenkomst proef je de sfeer al bijna door een mix van hedendaagse stijl en klassieke schoonheid. Het is alsof je je eigen paleisje betreedt. Vervolgens kun je op de stijlvolle hotelkamers tot rust komen, maar daar stopt de ervaring niet. Het Pulitzer heeft namelijk nog een aantal voorzieningen in de vorm van restaurant Jansz en de tuin genaamd Pulitzer Garden. Daarbij is de Pulitzer Bar een absolute must.

The Highland House is gelegen aan de Prinsengracht 323 in Amsterdam.

4. Kimpton De Witt Hotel

Ook het Kimpton De Witt Hotel hoort thuis in het lijstje met sfeervolle hotels voor een stedentrip in Amsterdam. Met de centrale ligging, moderne hotelkamers en een Nederlands design is dit het ideale hotel voor iedereen die zich tijdens een stedentrip onder wil dompelen in de Nederlandse cultuur. Ook dit hotel ligt namelijk op loopafstand van het station.

Voor de meeste uitjes in Amsterdam moet je wel een stukje verder lopen, maar daarvoor kun je natuurlijk ook gewoon de metro of tram gebruiken. Dit hotel kies je vooral voor het fantastische restaurant dat ook in het hotel zit: Celia Amsterdam. Deze brengt je, ondanks het feit dat je in Amsterdam bent, voor een avondje naar Californië om je te laten proeven van een keurige mix van culinaire keukens.

Het Kimpton De Witt Hotel is gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal 5 in Amsterdam.

5. The Highlander

Als laatste is er ook nog het prachtige The Highlander. Dit hotel pakt je vanaf het eerste moment beet vanwege de fantastische sfeer die wordt neergezet door het mooie interieur. Iedere kamer oogt creatief en stijlvol en heeft een verborgen handigheidje. Je kunt namelijk via bluetooth verbinding maken met de speaker in het plafond waardoor je op je hotelkamer heerlijk van je eigen nummers kunt genieten.

Een ander voordeel van The Highlander is dat het hotel midden in het uitgaanscentrum van de Nederlandse hoofdstad ligt. Een avondje plezier is dus op loopafstand, al moet je er ook wel rekening mee houden dat een nacht in het bruisende uitgaanscentrum wat lawaaierig kan zijn. Mocht je daar totaal geen zin in hebben, valt het dus aan te raden om voor één van de andere tophotels te kiezen op deze lijst. 

Het Kimpton De Witt Hotel is gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal 98-100 in Amsterdam.

Ook interessant