Sportbakken met ballen: ontdek de meest populaire auto’s

Uitpakken met een fonkelnieuwe en liefst ook wat sportieve auto: het is de droom van heel veel mannen. In deze categorie van wagens is er echter ook heel wat verschil in prijs en uiteraard kwaliteit. Wij lijsten er een aantal op voor u die volgens AutoExpress het beste scoren en belangrijk: voor ieders portemonnee is er wat wils.

Audi TT Roadster

Een eerste echte topper is de populaire Audi TT. De prijs van de Audi TT Roadster begint bij 66.816 euro voor de Audi TT roadster 40tfsi pro line s 145kW s-tronic aut. In totaal levert Audi 4 verschillende uitvoeringen van de TT Roadster waarbij de meest dure variant een prijs kent van 103.453 euro.

Nissan GTR

De Nissan GT-R is een hoog performante sportwagen die debuteerde in 2007 en met twee vingers in de neus Ferrari’s en Lamborghini’s achter zich laat op het circuit. In 2011 en 2017 kreeg de Japanse sportwagen verschillende updates en sindsdien werd hij nog populairder. Deze wagen heeft al een stevig prijskaartje, prijzen situeren zich tussen de 180.000 en 270.000 euro.

Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang is een technologisch hoogstandje. Zowel de GT als de Mach 1 zijn voorzien van een reeks technologieën voor uw plezier en om u op de hoogte en verbonden te houden. Een hoogwaardig remsysteem, ergonomisch design en hoogwaardige materialen zorgen voor optimale prestaties op het gebied van comfort en veiligheid. De nieuwste uitvoering kost u rond de 120.000 euro.

Toyota GR Supra

Tussen de 65.000 en de 100.000 euro is deze sportwagen nog min of meer betaalbaar te noemen (als je goed spaart). In 2019 haalde Toyota de naam Supra weer van onder het stof. Daarvoor sloegen de Japanners de handen in elkaar met BMW: de nieuwe sportcoupé deelt zijn fundamenten immers – nogal sterk – met de BMW Z4. Tegelijk kreeg de Supra voortaan het voorvoegsel ‘GR’ – van ‘Gazoo Racing’ om zijn banden met de sportieve Toyota-afdeling in de verf te zetten.

Mazda MX5

Op één staat in dit lijstje toch enigszins verrassend deze Mazda, verrassend omdat het zeker niet de duurste sportwagen is. Het is maar weinig auto’s gegeven om de grondlegger te zijn van een segment. Toen de eerste generatie Mazda MX-5 in 1989 verscheen bracht hij een herleving van de klassieke roadsters teweeg. Ondertussen zijn we toe aan de vierde generatie en met een prijskaartje tussen de 38.000 en 55.000 euro is dit één van de meest betaalbare wagens in dit segment.

Ook interessant