Ontdek Anna Eikendal, de beeldschone muze van Thibau Nys

Thibau Nys kende een moeizaam seizoen tot nu toe in de cross, mede dankzij hardnekkige rugproblemen slaagt hij er niet om ‘helemaal’ door te breken en dat bezorgt de jongste Nys stevige kopzorgen. Gelukkig vindt hij troost in de armen van Anna Eikendal, de beeldschone vriendin van Thibau met wie hij sinds 2019 een koppel vormt.

BREUK MET MELANIE

Thibau vormde lange tijd een koppel met Melanie, een meisje met wie hij in Aarschot op school zat. In 2019 zetten ze echter een punt achter die relatie. “Na die breuk is Thibau enkele maanden single geweest”, vertelt z’n mama Isabelle Nijs. “Maar dan heeft hij via de sociale media Anna ontmoet. Dat was geheel onverwacht, maar het klikt supergoed tussen die twee. Anna is al naar wedstrijden komen kijken. Ze is een heel tof meisje. En ik vind haar Nederlandse accent superschattig. Zolang Thibau gelukkig is, ben ik dat als mama ook.” Aldus Isabelle bij TV Familie.

Topsporters onder mekaar

Anna is zelf een getalenteerd hardloopster, zo behaalde ze al eens brons op het NK onder 20 jaar op de 1500 meter. Daarnaast klust ze ook nog bij als model en volgt ze een opleiding ‘Food&Business’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De ‘muze van’ is dus ook een bezige bij, ze probeert immers ook zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de wedstrijden van Thibau, die al onder meer knap de Europese titel op de weg pakte bij de beloften en uiteraard ook in de cross tal van prima resultaten liet optekenen.

Nys zelf werd lange tijd gevolgd in het VRT-programma DNA Nys. Daarin bleek dat het talent van Thibau al op heel jonge leeftijd opgemerkt werd, iets wat zijn studies wel in de weg stonden. “Even heb ik nog getwijfeld om verder te studeren. Maar ik ken mezelf goed genoeg: er zou niks van in huis komen. Nu sta ik ’s morgens op en doe ik wat ik graag doe. Ik amuseer me. Ik geniet. Dat maakt mij oprecht gelukkig. Schoner dan dit wordt het niet.” Zo werd meteen duidelijk waar de ambities van Thibau lagen, die ondertussen een profcontract tekende bij Trek-Segafredo.

Foto’s: Instagram Anna Eikendal

Ook interessant