Ontdek Axelle Despiegelaere, de bloedmooie WK-babe die ons land op stelten zette

Ondertussen acht jaar geleden veranderde het leven van Axelle Despiegelaere plots drastisch. De blondine werd een heuse wereldster, toen ze op het WK voetbal in Brazilië in het oog sprong van menig cameraman. Een guitige snoet met tricolore vlagjes op de wangen, lang blond haar onder een duivels hoedje en enthousiast zwiepende pomponnetjes brachten wellicht iedere cameraman destijds in verlegenheid. 

TAL VAN OPDRACHTEN

Axelle werd door zowat alle media opgemerkt en haar verhaal werd breed uitgesmeerd in de kranten. Papa Yves, een zakenman die fortuin vergaarde met textiel, vastgoed en zonnepanelen, is zo trots dat de tranen in zijn ogen springen. Zijn dochter geeft aan de lopende band interviews en poseert voor selfies. Zelfs de uitgezonden Belgische politieagenten die rond het stadion lopen, gaan voor de bijl. Axelle blijft herhalen dat ze als model geen ambities heeft: te jong voor P-Magazine, te klein voor de catwalk. Maar: “Een mooi aanbod zal ik niet afslaan.”

Het leverde de West-Vlaamse uiteindelijk heel wat opdrachten op als model, zo ging ze onder meer aan de slag voor L’Oréal. Haar leven stond dan ook een tijdje voornamelijk in het teken van opdrachten die ze mocht uitvoeren voor verschillende merken. Maar het verhaal zou uiteindelijk geen happy end kennen.

Zoals het vaak gaat in de media: hoe sneller je richting de top stijgt, hoe dieper je ook kan vallen. Dat ervaarde Axelle zelf op uiterst pijnlijke wijze. Er doken oude foto’s op waarbij de ravissante blondine fier poseerde naast een dode antilope. Zelf omschreef ze het als een jeugdzonde maar het kwaad was wel geschied. Op sociale media werd de West-Vlaamse meteen omschreven als ‘moordenares’ en L’Oréal maakte abrupt een einde aan haar contract.

In die tijd zou ook de papa van Axelle overlijden aan pancreaskanker, iets wat uiteraard een diepe indruk naliet op de West-Vlaamse. De sociale media kanalen van Despiegelaere werden zelfs een tijdje afgesloten om verder onheil te verkomen.

GELUK IN DE LIEFDE

Dat ze volledig verder gegaan is met haar leven, is duidelijk uit enkele foto’s vanop haar Instagrampagina. De jonge West-Vlaamse is namelijk recent in het huwelijksbootje getreden met haar geliefde Emile Steyaert. In foto’s is te zien hoe het kersverse paar, omringd door familie en vrienden, de dag van hun leven beleefden. “Wat een perfecte dag”, aldus Axelle. Op Instagram heeft de blondine ondertussen een goede 30.000 volgers

Ook interessant