Ontdek Elke Clijsters, na het drama met Jelle Van Damme kwam een topdarter

Elke Clijsters is uiteraard een bekende naam in Vlaanderen, niet alleen omdat ze de zus is van ex-tennisster Kim Clijsters maar uiteraard ook vanwege haar jarenlange huwelijk met voetballer Jelle Van Damme. Die relatie liep uiteindelijk op een uiterst pijnlijke manier spaak, waarna een topdarter finaal het hart stal van de Limburgse blondine.

TENNISTALENT

Ook Elke leek aanvankelijk voorbestemd voor een roemrijke carrière in het tennis. Bij de juniores werd ze wereldkampioene in het dubbelspel en wist ze ook twee Grand Slams op haar naam te schrijven. In 2004 pakte ze de zege in een ITF tornooi maar enkele weken later sloeg het noodlot toe. Vanwege een chronische rugblessure werd ze gedwongen om vroegtijdig een einde te maken aan haar professionele tennisloopbaan.

De ondertussen voormalig tennisster vond enkele jaren later het geluk bij voetballer Jelle Van Damme en de twee traden in 2008 ook in het huwelijk. Ze hebben ook een zoon en een dochter van respectievelijk 14 en 13 jaar oud. Lange tijd leken de ex-speler van onder meer Anderlecht en Standard en Elke een prachtig koppel te vormen maar hun relatie liep in 2014 spaak en dat op een niet zo koosjere wijze. Er doken al snel verhalen op over grensoverschrijdend gedrag (waarbij Van Damme zelfs beschuldigd werd van stalking).
https://twitter.com/newsoneplace/status/1065040806225080320

Elke Clijsters diende ook een officiële klacht in bij de politie en ging mentaal en emotioneel door een helse periode. Verrassend was dan ook dat de twee in 2019 terug een koppel vormden. Van Damme zelf postte op Instagram: “Ik heb gelogen. Ik heb fouten gemaakt. Ik neem alle verantwoordelijkheid op mij. Maar ik heb geleerd. Niemand is perfect. We maken fouten. We vallen. We staan weer op. Echte liefde keert altijd terug. Ik wil gewoon dat je weet, op het einde van de dag ben jij het. Jij bent het altijd geweest.” Zo klonk het enigszins schuldbewust.

Slechts acht maanden duurde hun ‘nieuwe’ romance en toen gingen de twee opnieuw (definitief?) uit mekaar. Elke Clijsters zou nadien de hoofdrol spelen in het TV-programma The Bachelorette maar ook die relatie met de ‘uitverkorene’ was geen lang leven beschoren. Elke komt wel steeds meer op televisie en neemt onder meer deel aan het VTM-programma BV Darts. Ze leert enorm veel volk kennen in de dartswereld en daarbij weet profdarter Mike De Decker het hart te stelen van Elke. Sinds enkele maanden vormen de twee nu officieel een koppel. Elke en Mike lijken voorlopig een schot in de roos als koppel, de speler wil in het PDC-circuit echt doorbreken dit jaar.

Ook interessant